FreeBox: zombíci na pogu a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme zombie apokalypsou. Místo vraždění si však užijeme spoustu zábavy na pogu. Válčení přijde v dalším titulu, který prověří vaše strategické schopnosti. Nakonec proletíme obráceným Tetrisem a rozsvítíme několik světel.

Další týden utekl jako voda a my si opět představíme čtveřici zajímavých her zdarma. Minule jsem si stěžoval na počasí a hádejte… teď je mi zase naopak zima. Ale to nevadí, stačí pustit nějakou náročnější hru, trochu rozehřát telefon a hned se hraje o poznání lépe. Dnes začneme se zombie apokalypsou, akorát z druhého pohledu. A jelikož jsme tolerantní, necháme zombíky si užít trochu legrace. Třeba na pogu. V dalších hrách si ale užijeme také válčení a postřehové hratelnosti.

FreeBox #154 – Zombie's Pogo, Battleplans, Six!, Light On

Zombie's Got a Pogo

Zvykli jsme si zombíky vídat v různých polohách. Ve většině případů ale hrajeme za hrdinu, který je má za úkol likvidovat. Hnijící nemrtváci se tak ocitají pod koly aut, dopadají na ně rány z brokovnice, páčidla a nejednou jsme si to s nimi vyříkali ručně. V tomto případě se karta otáčí a stávají se z nich protagonisté, kteří vlastně nejsou nebezpeční (i když oškliví zůstávají). Akorát si chtějí užít trochu legrace.

Zombie\'s Got a Pogo

Jestli jste někdy zkoušeli pogo, jistě víte, jaká je to zábava. Nemůžete se pak zombíkům divit, že si taky chtějí trochu zaskotačit. V cestě jim ale stojí spousta různých překážek, a jelikož jsou jejich těla chatrná, sebemenší náraz může změnit jejich skupenství. Po cestě sbíráte mozečky (už jsou odděleny od lidských těl), které následně můžete proměnit v nová poga, stylové doplňky nebo dokonce úplně nové postavy.

Stáhnout Zombie's Got a Pogo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Battleplans

Strategické hry na telefonech a tabletech jsou úplně jiné, než si pamatujete z počítačů. Komplexní ovládání se nepovedlo převést na konzole a bohužel ani dotykové displeje. Raději než plakat nad rozlitým mlékem se můžeme podívat na možnosti, které nám to naopak dává. Battleplans je právě takový titul, který zachovává strategický rozměr a hratelnost maximálně přizpůsobuje ovládání prstem.

Battleplans

Ze své základny vyrážíte na loupeživé výpravy, kde se snažíte přemoci další hráče nebo počítačem řízené protivníky. Neustále také vylepšujete svou základu, vybíráte z hrdinů a trénujete nové jednotky. Boj probíhá přetahováním jednotek po mapě. Cílem je zabrat minimálně dva ze tří bodů a udržet je do konce kola. K tomu vám pomůže nejen chytrá taktika, ale zároveň speciální schopnosti hrdinů. A občas i trocha štěstí.

Stáhnout Battleplans

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Six!

Ačkoliv si nejsem jistý, proč se tato hra jmenuje zrovna Six!, nemá smysl ji kvůli tomu přehlížet. Snad kvůli hexagonu, která má šest stran a je hlavním „hrdinou“ titulu. Jednoduchý nápad je doprovázen jednoduchou hratelností i grafikou, ale výsledek na nadmíru efektivní. Vlastně trochu připomíná Tetris, ale místo stavění bloků z různě členitých a tvarovaných obrazců je naopak ničíte. A snažíte se při tom, aby váš hexagon nespadl mimo věž.

Six!

Nemusíte nutně likvidovat vrchní stranu, ale začít můžete kdekoliv, důležitá je rovnováha. Můžete klidně z bloků udělat tunel, kterým hexagon bezpečně propadne. Strategie je čistě na vás. Body se ale počítají za rozbité tvary, takže nemá smysl je nechávat za sebou netknuté. I když váš hrdina odletí mimo věž, máte ještě pár chvil na likvidaci zbývajících bloků, abyste dohnali co nejvyšší skóre.

Stáhnout Six!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Light On

Zdá se, že Ketchapp má velmi zvláštní představu o zapínání světla. Zatímco na začátku stačí zapojit kabel do zástrčky, hned v dalším kole už budete potřebovat elektřiny mnohem více. Po každém úspěšném dokončení úrovně se počet zástrček o jednu zvýší. Životní prostředí z toho nebude nadšené, stejně jako Evropská Unie. Ale hra je hra a zábava je na prvním místě. Smyslem toho všeho je procvičit vás postřeh.

Light On

Ťuknutím do displeje natáhnete kabel a pokusíte se ho zapojit do elektřiny. Když se netrefíte, kolo se restartuje. Důležité je udržet tempo a zapojit všechny najednou. Žádný vám totiž nesmí proklouznout. Čas od času se objeví zlatá zásuvka. Pokud jich nasbíráte dostatek, odemknete si nové žárovky, které hratelnost trochu rozzáří.

Stáhnout Light On

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze