FreeBox: vražedná koťátka a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Hned první titul vás posadí za motorku jako freestylového jezdce. Druhá hra zase ukazuje jednu LEGO invazi. Na ostrov pokladů vás zaveze partička povedených pirátů a v samotném závěru tu čekají koťátka, kterou nejsou tak nevinná, jak se tváří.

I dnes si ukážeme čtyři zajímavé hry zdarma, které nejsou nekonečnými běhačkami, nejezdí se v nich autem a pozor, dokonce tu nenajdete ani čekací strategii. Já vím, je to neuvěřitelné, ale je to tak. Místo toho nás čekají velmi povedené motorky pro Windows Phone (nejen), pak jedna příběhová LEGO hra v češtině, sekací hra v úplně jiném stylu a nakonec jedna žhavá jízda s vražedně roztomilými koťátky.

FreeBox #29 – Trial Xtreme 3, LEGO Hero Factory, Tiki Monkeys, Naughty Kitties

Trial Xtreme 3

Ježdění s motorkou ve stylu Elastomanie je klasika a spousta tvůrců dělá vlastní verze tohoto zábavného herního modelu. Některé hry dopadnout dobře, jiné hůře a Trial Xtreme 3 je ukázkou toho, když se hra povede. Navíc si ji můžete stáhnout zdarma, přičemž dostanete základní balík úrovní a za další si už musíte zaplatit. Ale na chvíli vám to jistě vystačí. Navíc můžete úrovně opakovat a vylepšovat skóre. Svou motorku si můžete vylepšovat, případně kupovat úplně nové. Stejně tak jezdce můžete upravit podle svého a kompletně mu změnit vzhled.

Ovládání vás ničím nepřekvapí. Kromě brzdy a plynu se potřebujete naklánět dopředu či zaklánět dozadu, díky tomu můžete dělat ve vzduchu přemety a všelijaké skopičiny. Ve hře vás tak čekají skokánky a řada propastí, které musíte překonat. Občas je potřeba třeba přeskákat přes několik stolů, a proto zde ještě najdete tlačítko pro skok. Hra je zábavnější i díky tomu, že si můžete stáhnout jízdu jiného hráče, který se vám do hry promítne jako duch a vy s ním tak soupeříte.

Stáhnout Trial Xtreme 3

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

LEGO Hero Factory Invasion

Vzhledem k tomu, že jsem teď absolutně nadšený z filmu Lego příběh, tak jsem se šel okamžitě podívat do obchodu, zda nenajdu něco zajímavého s LEGO tématikou. A našel jsem Hero Factory, které bude známější spíš mladším hráčům, protože víc než stavění z kostek připomíná sérii Bionicle. Zde jde o sadu hrdinů, kteří zachraňují svět. Jak název napovídá – často budete sbírat dílky ze kterých postavíte velký bojový stroj. A teprve s ním to nepřátelům pořádně nandáte.

Hlavní výhodou této hry je ale česká lokalizace. A to nejen prostřednictvím titulků, ale celá hra je i česky dabovaná. Invasion from Below je vlastně webový seriál, který je obsažen i v této hře. Spojuje jednotlivé mise a vy ho tak můžete projít interaktivní formou. Chvíli hrajete misi, ve které střílíte nepřátele a sbíráte dílky, pak zase chvíli sledujete, jak se děj vyvíjí. Zajímavá kombinace, kterou mladším hráčům mohu doporučit.

Stáhnout LEGO® Hero Factory Invasion From Below

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tiki Monkeys

Sekací hry“ hry jistě znáte. Mám na mysli Fruit Ninja a podobné kousky, které staví na tom, že proti vám posílají předměty, které musíte rozseknout. Čím víc toho zničíte jedním tahem, tím větší počet bodů získáte. A na trochu podobném principu funguje i Tiki Monkeys. Hrajete za malého piráta, který se svou lodí plnou zlata zakotvil u tropického ostrova. Místo vytouženého odpočinku ale přišel útok opic, které mu všechno zlato ukradly.

Jeho cílem je samozřejmě dostat opice pod mačetu a zlato zpět na loď. Na řadu tak přichází hráč, který s hrdinou prochází jednotlivé místnosti, sekáním likviduje opice a sbírá zlato. Každá úroveň je něčím jiná. Během ničení opic ovšem máte tu výhodu, že stojí na místě a musíte tak dávat pozor jen na jejich útoky. A také na překážky, které v úrovni číhají. Vždy se ale snažíte zničit co nejvíc opic jedním tahem. Za nasbírané zlato si pak můžete kupovat další piráty nebo bonusy.

Stáhnout Tiki Monkeys

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Naughty Kitties

LEGO, motorky, opičky… to nejsou hry pro tvrdý chlapy. A proto přichází hra poslední, ve které tento nedostatek odstraním. Představuji vám Naughty Kitties, kde hlavní roli hrají roztomilá koťátka. Proč? Protože takový je i dnešní svět. Všichni jsme posedlí různými věcmi, každý druhý fantasy/sci-fi film je o mimozemské invazi a internet je zase plný kočiček. A tvůrce napadlo, že by to šlo krásně spojit.

Svým způsobem se jedná o věžovku, ve které ale nebráníte jedno území, nýbrž stojíte na vznášedle. To má vždy několik polí, do kterých vražedné kočky můžete umisťovat. Proti vám se řídí nepřátelé a vaším cílem je samozřejmě všechny postřílet. Do týmu si vezmete tři kočky různých schopností, které se vám následně budou náhodně nabízet. Po určité čase kočku musíte vyměnit, proto je potřeba hlídat, co je vlastně k dispozici. Ve výsledku je to docela sranda… ačkoliv trochu ulítlá. Kočka chrlící oheň vás jistě překvapí.

Stáhnout Naughty Kitties

App Store (zdarma)