FreeBox: vesmírná kravská válka a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Začneme s auty, které ovšem nebudeme řídit, nýbrž navigovat. A to není o nic snazší. Řídit budeme v další hře, akorát ne auto. Posadíme se totiž za sekací traktůrek. Nakonec ještě zjistíme, jaké je to být statečným rytířem a zanoříme se do nekonečna.

Je vůbec možné, že to byl už zase týden? Raději si na ten čas dejte pozor. Nějak se mi zdá, že běží příliš rychle. Ani se nenadáte a vyjde další díl FreeBoxu, zestárnete, vypadají vám vlasy a tak podobně. Dnes začneme s auty, ale překvapivě je nebudeme řídit. Spíš bych řekl, že se jedná o jakousi strategii. Pak si už konečně zařídíme, ale zase v tom nebudou auta. Snad jsem vás teď příliš nezmátl. Nakonec se ještě staneme statečným rytířem a ponoříme se do nekonečna.

FreeBox #135 – Destination, Cows Vs Sheep, I am a brave knight, Infinity Loop

Destination

Kdo chce kam, pomozme mu tam! Závodních her je pro Windows Phone překvapivě hodně a opravdu je z čeho vybírat – viz minulé FreeBoxy. Dnes jsem opět zvolil auta, ale podíváme se na ně z trochu jiného úhlu. Tentokrát totiž vzlétneme nad mapu, která je plná zatáček, překážek a nástrah. Auta si jezdí sama dle libosti, do čehož jim vy přímo zasahovat nemůžete. To ovšem neznamená, že byste nemohli dělat vůbec nic.

Umístěné překážky můžete otáčet nebo jiným způsobem upravovat. Stačí na ně ťuknout a změní se. Tímto způsobem upravíte trať, aby auta nejprve sebrala klíče od garáže a následně do ní bezpečně zajela. Při tom samozřejmě nesmí nabourat nebo třeba vyletět z mapy, což se velmi snadno může stát. Úrovně jsou postupně těžší a těžší a budete se také muset vypořádat s více auty.

Stáhnout Destination

Google Play (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Cows Vs Sheep

Válka stále probíhá. To nevíte? Krávy bojují s ovcemi. Neptejte se mě proč, ale je to boj lítý a zdá se, že oběma stranám jde o úplně vyhlazení. Na straně krav stojí evoluční výhoda a také hráč, který se ujme jednoho z neohrožených bojovníků. Na přímý střet tu ovšem nedojde. Říkejte si tomu třeba partyzánská válka, ale pokusíte se ovce odstřihnout od jejich energie. To znamená, že se pokusíte posekat všechnu trávu.

Zapomeňte na vesmírné rakety a demoliční vozy. Nástrojem zkázy je v této hře sekací traktůrek od Bédy Trávníčka. Naprostým základem každého kola je posekat dostatečnou část trávy. U toho ale můžete další škodu způsobovat i jinak. Samozřejmě se vyplatí demolovat vše okolo, jen ať to lidé nemají tak lehké. Sbírat ale budete i další speciální objekty, které vám pomohou ve vašem boji. Také nechybí nějaká ta vylepšení nebo bonusy.

Stáhnout Cows Vs Sheep: Mower Mayhem

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

I am a brave knight

Toto není běžný typ her, které se objevují ve FreeBoxu. Dohrajete ji totiž za 10 minut a více než o hru jde o emociální zážitek, který spojuje krásný výtvarný styl, milé animace a příjemnou hudbu v jeden celek, který vás provede celým životem. To není nic vyloženě originálního, na stejné téma najdete jistě další projekty nebo filmy. Konkrétně tento titul má však jednu zásadní výhodu, kterou je chytrý nápad se slovy.

Není v tom vyloženě klasická hratelnost. Autoři opravdu chtějí, abyste si prošli ten příběh a zažili dané emoce. Takže pro postup musíte jen kreslit písmena na displej. Ta dohromady složí nějaké slovo, které souvisí s danou obrazovkou nebo emocí. Tuto hříčku vám rozhodně musím doporučit, přestože není vůbec dlouhá a vlastně to ani není hra. Ale stojí za to, i když ovládání místy trochu hapruje. A nakonec si třeba uvědomíte, že každý v sobě máme toho statečného rytíře.

Stáhnout I am a brave knight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Infinity Loop

Pokud zažíváte nějaký stres, tak asi takový Clash Royale nebude pro vás, protože byste mohli vyhodit telefon z okna. Proto vám doporučím něco mnohem klidnějšího. Něco jako Infinity Loop, protože to nepředstavuje zásadní výzvu, ani nějaké hratelnostní fígle, nýbrž prosté a jednoduché otáčení připravených prvků, dokud z nich nevznikne nějaký jednotný tvar. Nic vás zároveň netlačí, takže můžete být opravdu v klidu.

A když nebudete vědět jak dál, tak prostě můžete náhodně otáčet s jednotlivými dílky a kdo ví, třeba vás při tom něco napadne. Hra zároveň nabízí dva módy – v jednom musíte vytvořit uzavřené tvary, v tom druhém zase vše rozpojit. Je to vyloženě meditativní činnost a vřele vám ji doporučuji. Dá se hrát prakticky kdykoliv a ještě ke všemu skvěle vypadá. Výsledné obrazy jsou navíc velmi zajímavými díly.

Stáhnout Infinity Loop

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze