FreeBox: putování mikroorganismů a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. I v dnešním vydání si projdeme různé žánry. Začneme s hektickou spojovačkou z aztéckého prostředí. Dále nás čeká hrdinská výprava do temné kobky. Nakonec se ještě proletíme v těle podivného stvoření a vyhneme se překážkám v dosud nejpovedenější hře od Ketchapp.

Opět vás po týdnu vítám u dalšího dílu našeho pravidelného seriálu FreeBox. Ani tentokrát se nebudeme opakovat a zatímco minule jste si mohli zahrát závodní hru, plošinovku, kvíz a jednoduchou postřehovku, tak dnes nás čeká po delší době nějaké to „spoj-tři“, tajemná tahovka v dungeonu, náhled do života buněk a mikroorganismů a nakonec opět nová hříčka od Ketchapp, která je svými produkčními kvalitami asi nejdále co kdy Ketchapp byl.

FreeBox #83 – Montezuma Blitz, Devils & Demons, Microtrip, Stickman Rush

Montezuma Blitz

Montezuma odkazuje k Aztékům a dvěma slavným vládcům. Přesto si dnes s tím slovem pojíme známý herní žánr. Téměř jistě vždy půjde o přesouvání či spojování nějakých barevných a blýskavých kamenů. V této hře se hraje na známé „spoj-tři“. Nepočítejte ale s nějakým zdržováním a dlouhým rozmýšlením následujících tahů. Na každé kolo máte 60 sekund, během kterých musíte splnit zadané úkoly.

A budete jistě překvapeni, že už v prvních úrovních narazíte na to, že hra není snadná. Montezuma Blitz dovede potrápit, protože na vás klade vysoké nároky. Musíte vždy dosáhnout určité výše získaného skóre. Abyste to dokázali, tak bude potřeba spojovat více než tři v řadě. V té rychlosti ale budete potřebovat bystré oko, jinak vám ta nejlepší spojení utečou. Pomohou vám také různé bonusy a totemy. Hraním zároveň soupeříte s ostatními hráči.

Stáhnout Montezuma Blitz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Devils & Demons

V této hře vás čeká nejen temný dungeon, ale i spousta dalších prostředí. Už dávno neplatí, že by se démoni schovávali jen v podzemí. Jak se to čas od času stává – otevře se portál do jiného světa a z něj se vyvalí hordy nepřátel, které zaplaví svět Desola. S tím někdo musí něco udělat a shodou okolností jste vybrán vy, abyste ovládal skupinku bojovníků, která se vydá na výpravu za ukončením této nákazy.

Po krátkém intru se jde rovnou na věc. Herní mechanismy jsou jednoduché – máte dva kroky, během kterých můžete buď používat kouzla nebo chodit. Některá kouzla spotřebují všechny vaše kroky, takže si na to dávejte pozor. Stejně tak si budete muset rozmyslet, kdy je lepší útočit a kdy třeba používat štít nebo léčení. Nepřátel bude přibývat a i vy budete muset najít vhodnou strategii. Nechybí používání předmětů a nabírání nových hrdinů do party.

Stáhnout Devils & Demons

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Microtrip

Zapomeňme na podzemní kobky a démony a pojďme se spolu vydat do těla neznámého, ale jistě velmi podivného stvoření. Vaším cílem není nic jiného než dojet co nejhlouběji. Úrovně jsou generovány náhodně a narazíte v nich na řadu překážek. Ať už to bude neprostupná hmota nebo zpomalovací sliz, tak si musíte dávat pozor. Abyste přežili, tak potřebujete jíst bílé destičky. A životy vám neustále ubývají.

Největší překážkou budou ale roztomile vypadající příšerky, které jsou ovšem obehnané bodlinami. Ty menší vás hned nezabijí, ale na ty velké pozor. S postupem dál se mění také prostředí a čekají na vás jiné překážky. Nechybí tu ani zlepšení v podobě pilulky. Po jejím spolknutí získáte některý z bonusů, třeba se zvětšíte a svou vahou budete ničit vše okolo. Velmi hezké také je, když se náš hrdina protahuje úzkými prostory.

Stáhnout Microtrip

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stickman Rush

Další týden a další hra od Ketchapp, který nás zásobuje opravdu pravidelně. Ani dnes se nedočkáme originální hry, ale opět půjde o velmi povedené využití známého konceptu. Čekají na vás tři dráhy, mezi kterými můžete přecházet. Také můžete skákat, což využijete při přeskakování děr nebo povalených odpadků. Zároveň se musíte vyhýbat autům, která jedou sice stejným směrem, ale jsou značně pomalejší.

Po nárazu samozřejmě končíte. Čím dál jste, tím více bodů máte. A nebyl by to Ketchapp, kdyby hra nebyla pořádně obtížná. Neustále zrychluje a při vyhýbání a skákání musíte být opravdu přesní. Během toho se ještě snažíte sbírat mince, za které si následně můžete odemykat nová auta. Ta mají vliv ale čistě estetický. Za zmínku jistě stojí, že grafiku a animace připravil Guillaume Kurkdjian a jedná se asi o nejlépe vypadající hru od Ketchapp.

Stáhnout Stickman Rush

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze