FreeBox: pečujte o vlastní korálový útes a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká válka. Válka opiček a balónků, které se střetnou v překvapivě komplexním multiplayerovém titulu. Obdivovat krásy podmořského světa se pak vydáme na korálový útes. Nakonec si ukážeme jednu hru skutečně zdarma a navíc ještě tenis.

Jestli jsem měl pocit, že první polovina prázdnin stála kvůli počasí za starou bačkoru, teď bych si konečně rád odpočinul od vedra, které už mělo být pryč. V pátek se snad počasí mělo zlomit, takže když toto čtete, možná je svět zachráněn. O čem mluvím? O nepříjemné lidské vlastnosti – pocení. Hrát na dotykovém displeji se zpocenými prsty je peklo. Také vás tenhle problém trápí? Ne? Tak se raději pojďme podívat na nějaké hry zdarma.

FreeBox #153 – Bloons TD, AbyssRium, Okay?, Tennis

Bloons TD Battles

Je to už nějakou dobu, co jsem tuto netradiční věžovku recenzoval, ale až nyní jsem si uvědomil, že vlastně později vyšla i pro Windows Phone. Jestli tam nemáte co hrát (což by mě neudivilo) a chcete slušnou multiplayerovou hru, lepší nabídku asi nedostanete. To platí i pro hráče na Androidu a iOS. Už jen tematické zasazení je plné humoru. Hlavními postavami jsou opice a nafukovací balónky. Na rozdíl od jiných TD her tak nebudete bránit hrad před zničením.

Bloons TD Battles

Balónky se řítí pro připravené cestě, a když se jim podaří dorazit do cíle, zraní vás. A životů máte jen omezeně. Ve váš prospěch hrají jednotky, které umisťujete na herní pole podél trati. Chytré rozmístění, trocha přemýšlení při vylepšování a rychlé reakce vám zajistí výhru. Stojíte totiž proti jinému hráči – oba čelíte stejné výzvě a kdo vydrží déle, vyhrál. Peníze utrácíte za věže, ale také posíláte balónky do útoku proti nepříteli.

Stáhnout Bloons TD Battles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

AbyssRium

Nikdy by mě nenapadlo, kam až se Cookie Clicker může posunout. Z absurdního nápadu, kde jen a pouze klikáte na sušenky, se stal chvilkový fenomén a později pevně zakořenil mezi herními žánry. Tak trochu připomíná náš vlastní ekonomický svět – neustálý růst. Nemá žádný cíl, jen generování většího a většího zisku. Co vyděláte, to hned investujete. A stejně tak funguje i tato hra. Má ale něco navíc.

AbyssRium

Jako bonus můžete samozřejmě připočítat hezkou a roztomilou grafiku. Hned jsem si vzpomněl na předfilm Láva k filmu V hlavě. Zde se ale staráte o korálový útes, který postupně zkrášlujete (což můžete považovat za jednotlivé menší cíle). Vedle řady bonusů ale prim hrají roztomilé rybky. Nejenže generují další měnu, ale krásně doplňují vaše mořské akvárium, které je tak mnohem živější. Ve výsledku to možná není o moc smysluplnější než Cookie Clicker, ale působí to tak.

Stáhnout AbyssRium

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Okay?

FreeBox je seriál, kde si pravidelně ukazujeme zajímavé hry, které si můžete zahrát zdarma. A slovo „zdarma“ je zajímavé v tom, že se za něj mohou schovat velké peníze. Vydavatelé vám dnes nabídnou hru bezplatně, ale nedělají to pro charitu, nýbrž výdělek, což je pochopitelné. Někteří jsou agresivnější než jiní. Vydělávat se dá na reklamě nebo prodeji herních předmětů, bonusů či vylepšení. Takové hry jsou free-to-play, ale určitě nejsou kompletně zdarma.

Okay?

Opravdu zdarma je her pomálu. Jsou to buď menší experimentální projekty, nebo tituly jako je tento. V čem se liší? Vše vám nabídne zdarma a nemusíte za něj zaplatit ani korunu. Pokud nechcete. Jestliže se vám titul zalíbí, můžete za něj autorovi nějaký obnos poslat. Je to vlastně něco jako dýško. Fakticky ale za své peníze nezískáte nic jiného než dobrý pocit, že jste přispěli na tvorbu něčeho, co vás bavilo. A tento systém se mi neskutečně líbí. A jen tak mimochodem – je to super hra, kde máte jedním natažením zničit všechny objekty na obrazovce, což není úplně jednoduché.

Stáhnout Okay?

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ketchapp Tennis

No to mě… Ketchapp do svého portfolia právě zařadil titul, který obsahuje více herních módů a dokonce multiplayer. Všichni jsme si zvykli na to, že jedno ťuknutí nás dostane do primitivní, ale obtížné, hříčky, která se snadno ovládá, ovšem netrvá příliš dlouho. Stačí drobná nepozornost a náraz či jiná zkáza vám zhatí plány. Plánem bylo vždy dostat se co nejdál. Něco podobného je stále i v tomto titulu, ale vedle toho si zahrajete i běžný tenis.

Ketchapp Tennis

Hlavním módem je nekonečný tenis, který není ani tak o chytré hře, ale jako vždy zkouší vaše postřehy, zda dokážete reagovat na stále se zrychlující míček. Během toho sbíráte mince a odemykáte si nové postavy. Vedle toho však můžete zkusit běžný tenis, kde se snažíte protivníka přehrát. Body se počítají naprosto standardně a hrajete na sety. Přes internet si zahrajete multiplayer, a pokud máte Android/Apple TV, problém není ani se čtyřhrou.

Stáhnout Ketchapp Tennis

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Cocaine
Mozno to tu uz niekde bolo,ale Farms and castles je velmi pekne tematicky ladena logicka hra :)
A co sa tyka cakaciek typu COC tak je fajn napad skusit hru Age of Cavemen ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze