FreeBox: nejistá gravitace a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme rovnou ve vesmíru s inovativní logickou hříčkou, kde budeme objevovat nové planety. Pokusíme se také ochránit království před útokem běsnících orků. Nakonec ještě procvičíme mozkové závity v české poznávací hře a roztočíme gravitaci.

V minulém dílu jsme hodně válčili, takže dnes lehce polevíme. Zavítáme do světa Los Ange… Aliens, kde budou mírumilovní mimozemšťané plnit logické úkoly. Navíc v roztomilé grafice s hezkými animacemi. Procvičíme také své mozkové závity. Poznávací hry jsou populární a tato je dokonce česká. Dnešní postřehovkou bude jednoduchá, ale stylová hříčka s gravitací. Abyste ale nebyli naštvaní, tak si zabojujeme proti orkům a dalším příšerám.

FreeBox #139 – Los Aliens, Castle Defense 2, Poznáš to?, Gravity Switch

Los Aliens

V této hře se nevydáte do vesmírného kasina, ale budete objevovat řadu neznámých a dosud nekolonizovaných planet. Prvotním zájmem je sběr vzácných surovin využívaných jako zdroj energie. Také tím budete pohánět svou vesmírnou loď. Na dalších planetách vás ale čeká mnohem víc než to. Narazíte na další mimozemský život, čehož patřičně využijete. Necivilizovaní domorodci se hodí, což si už nejen naše historie ověřila.

To je ale jen líbivý obal, pod kterým se skrývá neméně zajímavá logická hra. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o spoj-tři, ale není tomu tak. Se svým mimozemšťanem se pohybujete po úrovni, čímž můžete jednotlivé položky sbírat. Právě pohyb je zajímavý, protože si jím vytváříte řady a sloupce materiálů k sebrání, ale zároveň si snadno cestu můžete zablokovat. Postupem hrou si odemknete další vesmírná plavidla a více hrdinů.

Stáhnout Los Aliens

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Castle Defense 2

Snad to není jen mnou, ale věžovky stále mají něco do sebe a pro ovládání na dotykovém displeji se hodí přímo dokonale. Tato navíc není jen o stavění věží a následném bezduchém sledování zkázy nepřátel. Obsahuje také řadu taktických prvků, protože se dočkáte přesouvání hrdinů i jednotek. Vedle věží si totiž můžete stavět i kasárny, ze kterých vyběhnou neohrožení vojáci připravení položit svůj život.

Pokud jste někdy nějaké věžovky už hráli, tak asi nebude překvapeni. Každá věž má celý strom vylepšení, kdy si v určitý moment vyberete nějakou speciální schopnost. Za vítězství získáváte drahokamy, které následně užijete při jejich vylepšování. Vylepšit můžete i svého hrdinu. A to hned v několika kategoriích. Aby toho nebylo málo, tak může mít i svého mazlíčka, ve hře jsou dále kouzla a spousta dalších možností.

Stáhnout Castle Defense 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Poznáš to?

Poznám! A co ty? Tato hra se nesnaží přijít s něčím převratným. Podobných titulů si v obchodě můžete stáhnout nespočet. Většinou však budou v angličtině. Tato je jednak kompletně česky, ale zároveň je stvořena na českém základu, což není to stejné. Autoři si tak v jednotlivých úkolech mohli dobře vyhrát s různými významy jednoho slova. Tedy něčeho, co vždy u pouhého překladu nejde.

Některé úrovně jsou opravdu nápadité, jiné o něco méně. Jsou vám předloženy čtyři obrázky, ze kterých máte přijít na jedno, pro všechny společné, slovo. Jednou vás to trkne hned, jindy budete koukat do displeje a přemýšlet, jestli jste hloupí vy nebo ta hra. V takové situaci můžete využít nápovědu – buď odstranění nepotřebných písmen nebo zobrazení písmene prvního. Je to poměrně nenáročná hra, kterou si můžete zahrát prakticky kdykoliv.

Stáhnout Poznáš to?

Google Play (zdarma)

Gravity Switch

Abychom se ale také konečně dostali k nějaké rychlé a postřehové hře, tak sáhneme do portfolia Ketchapp. Ani tentokrát v ní nesmíte hledat nějakou hloubku, protože je to stále jen o rychlém ťukání na displej. Ocitáte se ve světě, kde gravitace není daností, nýbrž se může velmi rychle měnit. Toho samozřejmě využijete, abyste se mohli dostat dál. V cestě vám totiž stojí řada překážek, které je potřeba překonat.

Ovládáte krabici (doslova), která se snaží „projít“ úrovní. Ťuknutím do displeje převrátíte gravitaci a ona se přilepí na strop. Během toho samozřejmě můžete sbírat body, které jdou posléze proměnit v další krabice. Ještě zajímavější je ale odemykání nových prostředí (liší se barvou). Pro to je třeba plnit výzvy. I pokud si nic dalšího neodemknete, tak hra vypadá opravdu zajímavě, alespoň pro vizuální stránce.

Stáhnout Gravity Switch

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze