FreeBox: nebezpečné bojovky a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl bude věnovaný především bojovkám. Ukážeme si jednu, která vám svým komplexním ovládáním nabídne celou řadu triků a komb, a druhou, kde rozhodne především rychlost a postřeh. Nakonec neochudíme ani fanoušky logických her.

Zatímco minulý FreeBox byl ve znamení loupeží – ať už těch bankovních, kdy se honíte s policií, nebo dobrodružných – dnes se zaměříme zase na něco jiného. V první řadě to bude bojování. První titul nás vezme do světa samurajů a nabídne nám opravdu komplexní hratelnost, kde se bez naučených kombinací neobejdete, druhý titul se zaměří na jednodušší a rychlejší zábavu. Na své si přijdou i fanoušci logických her a nakonec nás čeká jeden dobrý, nepatrný… skvost.

FreeBox #159 – skvělé hry zdarma

Shadow Fight 2

Tato hra nebude pro naše čtenáře novinkou. Recenzovali jsme ji hned, když vyšla pro platformy Android a iOS. Už tehdy jsme si řekli, že je rozhodně o co stát. Od té doby však stihla vyjít na Windows Phone. I pokud jste ji hráli po vydání, od té dostala dost aktualizací a má tedy smysl se k ní vracet. Ujmete se v ní role bojovníka, který se odvážil vyzvat démony. A vymstilo se mu to. Stal se z něj stín a vypustil zkázu do světa.

Shadow Fight 2

Nyní se musí postavit démonům a jejich temným pánům. Bude to cesta dlouhá a těžká, ale získáte během toho řadu zbraní a vylepšení. Tento titul se může pyšnit perfektními animacemi, pohyby postav jsou totiž naprosto věrné, a když se do ovládání konečně dostanete, užijete si komplexní bojovku s mnoha možnostmi a triky. Důležité je správně reagovat na nepřítele, uhýbat, vykrývat jeho útoky a včas přicházet s vlastními promyšlenými tahy.

Stáhnout Shadow Fight 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Rush Fight

Druhý dnešní titul se rovněž dá zařadit mezi bojovky. V tomto případě však půjde o úplně jinou kategorii, neboť i ovládání a celkový přístup se liší. To neznamená, že by to měla být menší zábava. Rovnou si řekněme, že titul je o poznání jednodušší, ať už v grafice, animacích nebo ovládání. A to může být vlastně dobře. Váš bojovník se nesnaží o promyšlená komba, ale jen odráží hordy nepřátel, kteří se na něj hrnou.

Rush Fight

Může to znít trochu divně, ale jestli jste někdy hráli Timbermana, zde budete jako doma. Místo sekání dříví však budete sekat do zástupů protivníků. Zástupy jsou dva – z pravé a levé strany. S každým úderem se k vám přiblíží a pokud nezareagujete na správné straně, srazí vás k zemi. To by nebyl takový problém, kdyby vám neutíkal čas, který protahujete jen velmi rychlým bojováním. Za to získáváte mince, které vám odemknou další bojovníky a zbraně.

Stáhnout Rush Fight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Merged!

Jak už to tak bývá, hry s jednoduchým vzhledem mohou být zapeklitě obtížné. U těch logických to platí dvojnásob. Líbivá grafika ale často klame a i s pár barvami se dá udělat titul, u kterého si budete lámat hlavu dlouhé hodiny. Tento se mezi takové rozhodně řadí. Vzdáleně by mohl připomínat třeba perfektní Threes!, protože i zde spojujete jednotlivé žetony dohromady. Spojte tři stejné a získáte jeden s vyšší hodnotou.

Merged!

V tomto případě to znamená umisťovat na herní plochu hrací kostky. Někdy jich přidáte hned několik v jednom tahu. Pokud jsou tři stejné hodnoty vedle sebe, spojí se na místě poslední přidané. S tím musíte počítat, abyste si zbytečně nezaplňovali pole. Hra logicky končí tehdy, když nemůžete nic přidat. Skoro by se hodilo říci, že je to prémiový zážitek, který rozptyluje snad jen reklama.

Stáhnout Merged!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Break Liner

Už delší dobu využívám katalogu her od Ketchapp, abych na konec každého dílu přinesl nějakou rychlou a jednoduchou postřehovku. Jednou je to hra lepší, jindy trochu slabší. Za poslední dobu mě však zvládl tento vydavatel mnohokrát mile překvapit. Dnes to je překvapení ultimátní. Hratelností se titul ovšem příliš nevymyká, musíte včas klepnout do displeje, aby vaše raketa proletěla malým otvorem, nenabourala nebo neshořela.

Break Liner

Prolétáváte skrz dělící linii, která obsahuje části pevné, od kterých se odrazíte (ale kvůli tomu hra překvapivě nekončí), rozpálené, které vás zničí, a pak ty volné. Tudy můžete proletět a získáte za to bod. To vše je doplněno o naprosto fantastickou hudbu, která při hraní udrží napětí o mnoho déle. Nové lodě si pak odemykáte po dosažení určitého počtu bodů. Věřte mi, že tento titul vás nezklame.

Stáhnout Break Liner

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Zdeněk
hodně teď hraju, slice words, strašně mě to baví :) když už mám projeté pixwords tak aspoň tohle, příjde mi to jednodušší a hodně mě to baví

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze