FreeBox: magické souboje Titánů a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tentokrát nastartujeme vlastní byznys. Auta tu s námi ještě chvíli budou a vlastní autodílna tak má jistou budoucnost. Poté se pokusíme prosadit v neutuchající bitvě Titánů. Nakonec ochráníme jedno vyvolené dinosauří vejce a projedeme se s párem očí.

Minulý týden jsme se zaměřili na sportování, což je téma, které hry často užívají. Můžete se totiž snadno stát vrcholovým sportovcem a nepotřebujete k tomu dlouhá léta praxe a zkušeností. I dnes se víceméně specializujeme – konkrétně na strategie, které byly enormně oblíbené v počátcích počítačového hraní a v určitých formách skvěle sednou i na dotykové displeje telefonů. Nejprve si otevřeme autodílnu, pak si zaválčíme s Titány a nakonec ještě ochráníme dinosauří vejce a pár očí.

FreeBox #142 – Tiny Auto Shop, Spellbinders, Dino Bash, Eyes Cube

Tiny Auto Shop

Chtěli jste si otevřít vlastní autodílnu, ale báli jste se, že budete akorát celí špinaví? Nebo jste na to prostě neměli dost peněz? S touto jednoduchou strategickou hrou povedete vlastní podnik, který kombinuje všechny možné služby. Lidé si k vám budou jezdit doplnit palivo nebo dobít elektromobil. Tím to ale nekončí. Někomu by se hodilo auto rovnou umýt, jiný zase potřebuje pomoci s technickou závadou.

Tiny Auto Shop

Na cestách nejednomu také vytráví, takže by mohl dostat hlad. Ani se nenadáte a brzy budete mít vlastní stanici, kde ukojíte všechny motoristické potřeby. A je samozřejmě na vás, aby provoz běžel, takže je nutné auta efektivně směrovat a přesouvat mezi stanicemi. Dlouhé čekání znamená nespokojenost, a to si nemůžete dovolit. Pokud se to stane, tak není nic tak hrozné, aby to nevyřešila vůně do auta zdarma!

Stáhnout Tiny Auto Shop

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Spellbinders

Úplně jiným typem strategie je tento souboj Titánů inspirovaný řeckou mytologií. Jeho jádrem je multiplayer, což znamená, že se postavíte dalším hráčům. Nejprve je třeba nabýt zkušenosti a porazit ostatní Titány, což slouží jako tutoriál. Už úvod hry je ale působivý a premisa je přitom velmi jednoduchá. Herní plocha sestává ze tří linií, ve kterých se jednotky střetávají. Vprostřed se ovšem tyčí děla, která je třeba nejprve zabrat.

Tiny Auto Shop

Nejde tak pouze o zabíjení protivníkových jednotek, ale zabírání kontrolních bodů, což vede k rychlejšímu ničení nepřátelské základny. Mimo jednotek máte k dispozici i řadu schopností, buď ničivých, nebo podporujících vaše vlastní vojáky. Asi vás nepřekvapí, že to celé připomíná karetní systém a kouzla či jednotky vykládáte z ruky, zatímco vás to stojí určitý počet bodů many. Systém je to chytrý, a pokud vás bavil Clash Royale, tak toto by mělo také.

Stáhnout Spellbinders

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Dino Bash – Dinosaurs vs Cavemen

Znáte ten odvěký souboj mezi dinosaury a jeskynními lidmi? Ne? Tato hra vám ho představí. Lidé, obzvlášť ti žijící v jeskyni, jsou neuvěřitelně hladoví. A jak se zdá, tak největší pochutinou je dinosauří vejce. Pokud máte pocit, že si nebozí lidé zaslouží omeletu, protože jíst kořínky nikdo nechce, tak tento titul pro vás nebude. Pokud se naopak chcete tvrdě postavit za práva dinosauřích vajec, pak směle stahujte.

Tiny Auto Shop

V této strategii viděné ze strany se postavíte na stranu dinosaurů a pokusíte se ochránit ono vejce před lidmi vylézajícími z jeskyně. Postupem kampaní k tomu získáte lepší a lepší prostředky – od dinosaura shazujícího balvan se posunete k hrůzu nahánějícím monstrům, která rozšlapou lidi jak maliny. I dinosauři musí držet s dobou, takže je budete pravidelně vylepšovat, a když si ušetříte nějaké diamanty, zakoupíte za ně speciální neohrožené bojovníky.

Stáhnout Dino Bash - Dinosaurs vs Cavemen

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Eyes Cube

Oči jsou vždy dvě, ne? A tak nějak drží pohromadě, pokud zrovna nejste Kyklopem. Ale řeckou mytologii sem už tahat znovu nebudeme. I v této hře dostanete do rukou dvě oči. Jedno oko pro polovinu obrazu. To spolu se svým partnerem padá dolů věží plnou překážek. Pokud se o některou zasekne, tak rychle skončí rozdrcené – a to druhé následně v slzách. To je výsledek, kterého dosáhnout určitě nechcete.

Tiny Auto Shop

Jak už to u her od Ketchapp bývá zvykem, i tato je jednoduchá co do ovládání. Stačí přidržet prst u obrazovky a oko přeskočí na druhou stranu. Jednoduchost ale nutně neznamená, že vám to půjde nějak samo – ovládáte oči dvě, překážek je hodně a kamera se pohybuje skutečně rychle. To znamená, že příliš dlouho nepřežijete. Ale o to přeci jde, ne? Užít si pořádnou výzvu.

Stáhnout Eyes Cube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze