FreeBox: kostlivci v podzemí a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme společensky u modernizace tradičního Člověče, nezlob se. V interaktivním provedení získá úplně nové kouzlo. Pak se vydáme do kobky pomlátit pár nemrtvých, zajiskříme si v energické hříčce a skončíme u zdí, které s vámi nebudou mít slitování.

Prázdniny jsou tu, což znamená dovolené, chataření a dlouhé návštěvy u prarodičů. Dnes se už k rychlému internetu připojíte téměř kdekoliv, ale i tak se hodí mít do zásoby nějaké ty hry, které vždy zabijí i nejdelší chvíle nudy. Začneme u společenské zábavy, která přenese Člověče, nezlob se do virtuální podoby a ještě ho vylepší. Pak se vydáme do temných kobek se sekerou v ruce, zajiskříme si a nakonec zdoláme několik zdí.

FreeBox #144 – LUDO Blitz!, Dungeon Legends, Sparkwave, Trio

LUDO Blitz!

Pokud by si někdo stěžoval, že neustále koukáte do mobilu či tabletu a nejdete si raději zahrát „člobrdo“, tak ho můžete uzemnit touto hrou, která přenáší klasické Člověče, nezlob se do virtuálního světa a přidává mu spoustu moderních prvků. Už jen základní herní plocha je vylepšena o několik speciálních políček. Třeba teleporty, které vás vezmou o několik polí dál, nebo naopak zpět. Pokud na něj někdo stoupne, tak se otočí, čímž hra získává na dynamice.

LUDO Blitz!

Dalšími políčky jsou kostky, které značí, že získáváte další hod. A ten se hodí vždy. Navíc můžete hodit šestku, která vám znovu přidá hod a navíc si díky ní nasadíte figurku do pole. Pravidla jsou jinak velmi obdobná a nechybí ani vzájemné vyhazování, které jen podporuje soupeření. Cílem je dostat všechny figurky do konce. A ideálně to stihnout v časovém limitu. Okořenit to nakonec mohou i speciální bonusy.

Stáhnout LUDO Blitz!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Dungeon Legends

Společenské hry jsou zábavné a mají místo i na telefonech. Občas ale nechcete být úplně společenští. Naopak chcete popadnout obří sekeru, vběhnout do nejbližší hrobky a rozsekat pár oživlých kostlivců, kteří začali ohrožovat lidstvo (nebo v tomto případě trpaslictvo). Diablovek jsme na telefonech a tabletech viděli nespočet a tato se může řadit k těm lepším. A to hlavně díky chytrému ovládání, hezké grafice a hodně obsahu.

Dungeon Legends

Ačkoliv začínáte s jediným bojovníkem a nemůžete si vybrat, zda náhodou nechcete být třeba čaroděj, tak hra předkládá rychlou akci, která je základem žánru akčních RPG. Samozřejmě se posouváte po podlažích níž a níž, kde na vás čekají těžší a těžší nepřátelé. Kola jsou ovšem rychlá, takže se perfektně hodí na vyplnění krátkých chvil – s telefonem v ruce přece nemůžete každého bosse zdolávat dvě hodiny.

Stáhnout Dungeon Legends

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sparkwave

Občas stačí jen jiskra a vznikne z toho hodně radosti nebo naopak neštěstí. V této hře se vaše jiskra pokusí přežít co nejdéle. Nebude to mít ale vůbec snadné, neboť se jí do cesty postaví řada překážek. Navíc ta cesta vůbec nebude rovná, široká nebo předem daná. Naopak se skládá přímo před vámi, takže nikdy dopředu nevíte, co vás za chvíli čeká. Aby toho nebylo málo, tak se postupně otáčí kamera, čímž se výrazně ztěžuje ovládání.

Sparkwave

Naštěstí ovšem můžete vyletět mimo trať, ale jen na krátkou chvíli, jinak vás čeká konec. U překážek takovou benevolenci nenajdete. Pokud tedy neseberete štít, který je jedním z několika vylepšení, jež během své cesty potkáte. Nechybí zrychlení nebo magnet, který přitáhne okolní mince. Ty se vám budou hodit v případě, že si chcete změnit vzhled jiskry nebo barvu herního pole. Celkově platí, že je to svižná hříčka, která skvěle funguje a zabaví kdykoliv.

Stáhnout Sparkwave

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Trio

Končíme opět jednodušší hrou od Ketchapp. Ta dnešní mě velmi mile překvapila, přestože hratelností představuje něco, co jsme už od tohoto vydavatele viděli několikrát. Celé to ale balí do chytrého konceptu vycházejícího z populárních televizních soutěží. Pomatujete, jak se lidé snažili nastavit tak, aby přesně prošli perforovanou zdí? Něco podobného vás čeká i v tomto titulu.

Trio

Místo lidí to jsou ale jednoduché tvary a nepojede zeď, nýbrž vy. Po ťuknutí se herní objekt změní na jiný a při tom stále pokračuje dopředu. V cestě mu však stojí ony zdi s různými výřezy. Zatímco neustále zrychlujete, snažíte se rychle měnit tvary, procházet zdmi a sbírat u toho mince, za což si nakoupíte nové objekty a barvy. A teď mi zkuste tvrdit, že vás to alespoň na pár minut nezabaví.

Stáhnout Trio

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Teofilix
Mám skvělý tip redakci. Zatím všechny české android servery zaspaly, ale v tichosti vyšla známá hra z pc titan quest pro android. Dnes budu testovat, ale jak to vypadá, tak jde o plnohodnotnou verzi, která byla pro pc a za mě jedna z nejlepší her tipu diablovek. Jedná se o ačkový titul a redakce mlčí, tak bych toho rychle využil :-) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dotemu.titanquest

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze