Freebox: když je pes rybou a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme s házením. Ale nebudeme házet Poké Bally, nýbrž míče na koš. Ve druhé hře zase necháme házet se sebou do rytmu dubstepové hudby. Nakonec se ještě vydáme do boje se zmutovanými tvory a provedeme kostku cestou smrti.

Asi mě budete považovat za Kapitána Obviouse, ale Pokémoni jsou naprosto všude. Ano, i u nás na mobilenetu. Osobně bych si od nich hrozně rád odpočinul, k čemuž využiji dnešní FreeBox. V tom si zahrajeme čtyři hry, z nichž ani jedna nebude mít (téměř) nic společného s Pokémony. Začneme u basketbalu a přesuneme se k elektronické hudbě, kde si vyzkoušíme pevnost nervů. Nakonec posbíráme pár příšerek a utečeme před nebezpečím.

FreeBox #146 – AE Basketball, Dub Dash, Combo Critters, Steps

AE Basketball

Dobře, slíbil jsem žádné Pokémony, ale ještě jednou je musím připomenout. Takovou základní motivací je jejich chytání, což se provádí házením Poké Ballu. A víte, kde házet Poké Bally nemůžete? Na Windows Phonu! Pokud vás to mrzí a rádi byste si něčím házeli, tak si můžete stáhnout tento basketbal, ve kterém samozřejmě házíte míčem na koš. A to velmi podobným způsobem, jako právě v Pokémon GO.

AE Basketball

Můžete se tak postavit mezi ostatní hráče, házet na koš a tvářit se u toho že chytáte i na svém Windows Phonu. Nebo i na Androidu či iOS a z ostatních si jen dělat legraci. Hra je to ve své podstatě hrozně jednoduchá. Každá úroveň je časově ohraničená, kdy máte za úkol v limitu získat daný počet bodů. Aby to bylo čím dál tím zajímavější, tak se koš začne vzdalovat nebo posouvat. Výhodou je, že můžete házet několik balónů najednou.

Stáhnout AE Basketball

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Dub Dash

Hudba je většinou čistým doprovodem a ač má sloužit k navození atmosféry, tak ústřední roli nehraje. Dubstep se v tomto případě dostal nejen do názvu hry, ale čistě teoreticky díky němu můžete hrát i poslepu, neboť hudba reflektuje podobu úrovně. Autoři se hlásí k odkazu Geometry Dash a já jim musím dát za pravdu. Minimálně je to podobně těžké.

Dub Dash

Se svým zvláštním kolem máte za úkol projet úrovní až do samého konce a neudělat u toho jedinou chybu. Ta totiž vede k okamžitému restartu celé úrovně, případně její části, pokud máte schovány nějaké záchrany. Překážky se objevují zprava i zleva a vám nezbývá než okamžitě reagovat. Pomocníkem může být právě i hudba, která odpovídá rozmístění překážek, ale zároveň mění podobu okolí, čímž vzniká velmi zajímavá podívaná.

Stáhnout Dub Dash

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Combo Critters

Bojoví tvorové jsou ústředním tématem této hry, která lehce připomíná Pokémony ještě z dob dávno minulých (my se jich vážně nezbavíme). Navštěvujete planety, které jsou obydleny zvláštně vypadajícími zvířaty. Ta jsou na první pohled kombinací skutečných tvorů i fantaskních představ. Co byste řekli na rybu, která vypadá jako pes? Žádný problém a určitě nejde o to nejdivnější, co v této hře můžete potkat.

Combo Critters

Jakmile tvora porazíte v celkem jednoduchém, ale zábavném bojovém systému, tak se ho můžete pokusit získat. Jednou z nejzajímavějších vlastností této hry je možnost různé tvory kombinovat, čímž vzniknou nové kreace, které budou samozřejmě silnější a ve všech směrech lepší. Celkem tu narazíte na 70 příšerek, které naverbujete do svého týmu. Navíc můžete bojovat i proti svým kamarádům.

Stáhnout Combo Critters

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Steps

A jako už tradičně dnešní FreeBox uzavřeme jednoduchou hříčkou, kterou během několika sekund pochopíte, ale její kompletní zvládnutí vám dá pořádně zabrat. Pod jednoduchým ovládáním se totiž skrývá vysoká obtížnost plná nečekaných nástrah a překážek. V tomto případě se opět ujmete role kostky (oblíbená hlavní postava ve hrách od Ketchapp), která se musí chopit toho nelehkého úkolu a projít cestou smrti.

Steps

Překážkami mohou být vysouvající se bodliny, jezdící plošinky nebo zdi, které vás rozmáčknou, když si nedáte pozor. Zajímavé je, že tentokrát to není jediný nekonečný level, ale řada úrovní, kterými stoupáte. Samozřejmě se náhodně generují, ale aspoň můžete potkat nějaký cíl, který vám dá viditelné znamená, že se posouváte dál. Během toho sbíráte krystaly, za které si nakonec koupíte další kostky.

Stáhnout Steps

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze