FreeBox: hrůzy i krásy podmořského světa a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes zamíříme pod hladinu, kde nás čeká nádherný, ale zároveň velmi nebezpečný svět. Do dětských let se pak vrátíme za pomoci mobilní autodráhy. Neobejdeme se také bez odstřelovací pušky a na chvíli se z nás stane malá a roztomilá chobotnička.

Víte, že ty nejlepší hry většinou nejsou zdarma? Pro někoho je to možná dost smutná zpráva, ale je to tak. Dokonce ani ty nejlepší hry pro odreagování nebývají zdarma. Když se nudím já, tak si často pouštím třeba Wayward Souls. A nutno podotknout, že tato hra rozhodně zdarma není. To však neznamená, že bychom mezi free-to-play tituly nenarazili na takové, které vás mohou pobavit i zabavit. A dnes si pár takových ukážeme.

FreeBox #59 – OverVolt, Kill Shot, Cling!, Abyss Attack

OverVolt

ReVolt patří k těm lepším vzpomínkám na dětství a hra OverVolt mě tak zaujala asi nejspíš názvem. Jinak zde nic společného nehledejte. I tak se ale můžeme vrátit do dětství. Neovládáte totiž běžná závodní auta, ale řídíte malé elektrické autíčko na autodráze. To má své výhody, ale také jistá omezení. Každé auto totiž jede jen ve své dráze a nemůže tak nikam uhnout. Úspěch tak netkví v nějakém zahýbání nebo předjíždění.

Základem všeho je sama trať. Musíte sledovat zatáčky a výkruty. Snažíte se jet co nejrychleji, ale zase jen tak rychle, abyste nevyletěli z dráhy. Po chvíli hraní poznáte, co ještě můžete vzít na plné otáčky a kde už musíte trochu zpomalit. Vaším cílem je tak najít správný balanc mezi rychlostí a opatrností. Za odehrané závody získáváte peníze, které můžete následně proměnit v nová auta nebo jejich vylepšení.

Stáhnout OverVolt

Kill Shot

Trochu akčnějšího rázu bude další hra zdarma – Kill Shot. Název je to doslova výmluvný. Vaším cílem je skutečně likvidovat nepřátelské vojáky a zasazovat jim smrtící rány. Pokud bych hledal nějakou paralelu, tak mě napadají lovecké hry, které jsou v mnohém podobné. I vy jste zde na lovu. Sedíte v poměrné bezpečí a vzdálenosti, připravíte si zbraň, označíte cíle a hezky v klidu ty vybrané zlikvidujete.

Zároveň máte na výběr mezi různými typy misí. Základní zbraní je odstřelovací puška. Tu si vylepšujete, kupujete nová hledí nebo třeba termovizi. Využijete ale i zbraní bez optiky. Vedle hlavních misí si můžete vydělat jako podpora. To znamená, že napadnete větší jednotku, ale nemusíte je všechny zlikvidovat. Stačí prostě odlákat pozornost. A závěrečný „kill shot“ se vám předvede v efektní animaci.

Stáhnout Kill Shot

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cling!

Edgar je na útěku. Zavřený mezi dětskými hračkami a nepřáteli se musí v každé úrovni probojovat až k cíli. Kdo je Edgar? Těžko říct. Pravděpodobně chobotnice s velkým okem. Díky svým chapadlům se může zachytávat záchytných bodů. Jeho kapsle se rozbila a pokud chce dorazit k novému majiteli, tak ho čeká dlouhá a nebezpečná cesta. Úchyty totiž nejsou všude a bez nich jen bezvládně letí vzduchem.

Kromě toho narazí na řadu překážek, jako je elektřina nebo zlé červené bloky, které ho po dotyku spálí. Pozor si musíte dát i na bodliny, se kterými taky nechcete mít nic společného. Využijete ale i speciálních úchytů. Třeba zelené vám budou k ruce, když bude potřeba přeskočit delší vzdálenost. Neustále také musíte s vahou postavy. Nedokážete prostě zastavit na místě. A když už se to bude zdát docela snadné, tak se překážky začnou pohybovat.

Stáhnout Cling!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Abyss Attack

Pokud se bavíme o žánru shoot 'em up, tak si většina z vás asi na první dobrou vybaví nějakou tu vesmírnou střílečku, případně něco s letadly. Skutečně to tak většinou je. Zde ale uděláme úplně opačnou věc. Místo do oblak se podíváme pod vodu. Usedneme do bojové ponorky a vydáme se ničit monstra číhající na mořském dně. A není to ani tolik grafika, jako vizuální styl, který vás uchvátí.

Podmořský svět může být krásný a nebezpečný. A přesně taková je i tato hra. Nepřátelé hrají všemi barvami a také prostředí střídá svou tematičnost. Hratelnost je přitom dosti tradiční. Pohybujete se po sunoucím se obrazu a ničíte vše, co se k vám přiblíží. Jednou za čas přijde řada na bossfight. Za získané drahokamy následně svou loď vylepšujete, kupujete si vybavení a hlavně nové zbraně. Zároveň si můžete prodlužovat trvání bonusů.

Stáhnout Abyss Attack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)