FreeBox: hraní si na vojáčky a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tentokrát nás čeká válka. A to hned ve dvou hrách. Zatímco v té první ovládneme moderní tank s nejrůznějšími vychytávkami, v té druhé se vrátíme zpět do druhé světové války a osvobodíme Evropu. Nakonec neopomeneme ani roztomilá zvířátka nebo propasti.

Nemusíte mít zrovna Gear VR, abyste si mohli zahrát nějaké ty hry. A už vůbec ne, pokud si chcete zahrát zdarma. Náš pravidelný seriál FreeBox, u kterého vás tímto vítám, vám každý týden přináší čtveřici zajímavých her zdarma. A to i takové, o kterých jste možná vůbec neslyšeli. Doufám, že si i tentokrát vyberete. Začneme s tanky a na bojišti ještě zůstaneme s další hrou, kde budeme naopak tanky ničit. Čekají nás ale i roztomilá zvířátka nebo běhání nad propastí.

FreeBox #122 – Super Tank Arena Battles, Forest Home, Hills of Glory, The Pit

Super Tank Arena Battles

I na svém telefonu s Windows Phone (pro iOS bohužel ne zdarma) můžete usednout do tanku a postavit se značné přesile v aréně. Ovládání je více než snadné. Jediným prstem po displeji navádíte tank, který se snaží prokličkovat mezi rostoucími zdmi. Tím směrem také střílí, ale hlaveň se otáčí pomaleji než pásy, takže ne vždy hned zasáhnete cíl. Nepřátelé se objevují ze vše stran, takže se nikde neschováte.

Není vhodné příliš dlouho otálet, protože najednou můžete zjistit, že jste obklíčeni přesilou a z toho se jen velmi obtížně budete dostávat. V úrovni se však náhodně objevují bonusy, které vám třeba pouze zvýší skóre, ale mohou vám také přidat štít, obnovit životy nebo vylepšit zbraň. Když budete mít štěstí, tak získáte ničivý laser nebo dokonce vyvoláte explozi, která úroveň vyčistí. A s tím už se dá dostat daleko!

Stáhnout Super Tank Arena Battles

Google Play (zdarma) App Store Microsoft Store (zdarma)

Forest Home

Za sedmero zvířátky se skrývá pod líbivou grafikou stará dobrá hratelnost s propojování trubek. Nelekejte se hned na začátku, vše vám osvětlím. Možná si pamatujete na takové ty hry, ve kterých máte za úkol spojit dva body stejné barvy tak, aby se cesta nekřížila s jinou barvou a zároveň se snažíte vyplnit úroveň. Ta je v začínajících úrovních třeba jen 4x4 políčka velká. Později se může rozrůst.

V této hře je zmiňovaná hratelnost upravená do podoby zvířátek, které hledají svůj domov. A občas jejich cesta bude klikatá a téměř až zbytečně dlouhá. Zatímco po stránce hratelnosti tu nenarazíte na žádné výrazné inovace, tak velký přínos má hra v perfektní grafice a naprosto roztomilých zvířátkách. Nemůžu ale říci, že by byla vhodná jen pro děti, ačkoliv pro ty tu čeká celá sada dostupných úrovní. U těch obtížnějších se potrápí i mnohem zkušenější hráči.

Stáhnout Forest Home

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hills of Glory 3D Free Europe

Ne jen zvířátky je ovšem hráč živ. Pokud alespoň jednou týdně neporazím nacistické Německo, tak mám špatnou náladu. Doufám, že to máte podobně! V této hře se posadíte do překvapivě dobře vyzbrojeného bunkru, který bude odolávat nájezdu nepřátelské armády na různých frontách. Výhodou tohoto bunkru je jeho výzbroj, která začíná klasickou puškou a končí raketami.

Vše samozřejmě zvládnete hravě ovládat gesty. Zatímco jednotlivé vojáky nejlépe zlikvidujete ťuknutím, tedy výstřelem, s tankem si poradí až granáty, které hodíte přidržením prstu. Pokud dvěma prsty nakreslíte na zem čáru, zavoláte si nálet napalmu, který zase bez problému zlikviduje řadu nepřátel. Během toho všeho střílení nesmíte zapomenout vylepšovat své zbraně a sbírat bonusy, které vám také zásadně pomohou.

Stáhnout Hills of Glory 3D Free Europe

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

The Pit

A nakonec si dáme jedno překvapení. Opět jde o jednoduše (dle ovládání) složitou (dle míry rozčílení) hříčku, která vás nechá opakovat jednu úroveň stále dokola a s radostí vás bude po několika sekundách zabíjet. Stále znovu a znovu. Překvapením je ovšem velmi kvalitní zpracování a hlavně tedy perfektní grafika, která na displeji telefonu vypadá výborně.

V této hře sice také skáčete, ale to až jako druhotný efekt. Nejprve se totiž musíte zahrabat pod zem. Podržením prstu zalezete svým tělem pod povrch a budete se řítit vpřed jen s hlavou nebezpečně vystrčenou vzhůru. Překážky přeskočíte tak, že prst pustíte a necháte hrdinu vyskočit. Základem všeho je správné časování a vyhýbání se všem překážkám. Těm nad i pod zemí. A ještě pro vás mám jednu radu, na kterou jsem sám přicházel dlouho – během skoku můžete ještě jednou ťuknout a svůj skok prodloužit.

Stáhnout The Pit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pajda
Hry zdarma jsou o ničem. Nechcete se věnovat i placeným? Myslím, že jim spousta lidí dává přednost.
Mirek
Já hraji jenom hry zdarma a to navíc takové, které nevyžadují moc času. Takže pro mě je freebox ideální.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze