FreeBox: Hrad plný strašidel a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme u bitvy o přežití, do které se zapojíte spolu s dalšími hráči a pokusíte se vybudovat nezničitelnou pevnost. Válčit ale budeme i ve věku robotů, kdy nás čekají stovky jednotek najednou. Válčit se ovšem dá i slovy. Nakonec se ještě projedeme v autě.

S pátkem již tradičně přichází i další díl FreeBoxu, ve kterém si ukážeme několik her zdarma. Konkrétně čtyři. Spolehnout se můžete na to, že pokaždé minimálně jedna z nich bude dostupná pro Windows Phone a zbývající tak nějak tradičně pro Android a iOS. Dnes začneme u strašidelné věžovky, které vás nechá dobývat nebo naopak bránit hrad. Dále si vyzkoušíme strategii plnou robotů, pohrajeme si se slovy a nakonec nás čeká ještě trochu závodění.

FreeBox #130 – Monster Castle, Robocide, Apensar, Lane Racer

Monster Castle

Hrad je místem temným a řádně nebezpečným. Obzvláště ve chvíli, kdy je plný překážek, zábran, obranných mechanismů a nepřátel. Jednou budete hrad bránit a jindy zase dobývat. Záleží v jaké situaci se ocitnete. Na jednu stranu se můžete pustit do kampaně, ve které se pokusíte zbavit lidstva, které zotročilo svět příšer. Bojovat ale můžete také proti dalším hráčům, kteří si rovněž staví své pevnosti a pečlivě plánují obranu.

Nejde tak nic nového pod sluncem. Základem je budování vlastní obrany, ale zároveň i útočení, čímž získáváte peníze pro vylepšování a další postup hrou. Musíte však počítat s tím, že kdokoliv může vydrancovat vás. Ve hře na vás čeká velká spousta roztomilých příšerek a řada objektů nebo staveb, které můžete umístit do místnosti. Peníze budete moci získávat i plněním každodenních misí.

Stáhnout Monster Castle

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Robocide

Baví vás velké bitvy, ale máte pocit, že na displej telefonu se příliš jednotek nevejde? Ve hře Robocide jich budete najednou ovládat až 500! A to navíc jediným prstem, kterým určujete cílovou destinaci vašich jednotek. Systém je překvapivě jednoduchý, ale chytrý. Roboti sice jdou k určené lokaci, ale zaseknou se u nepřátel a nepřátelských budov. A právě tím můžete ony velké počty distribuovat.

Během kampaně pro jednoho hráče navštívíte řadu různých planet. Ze zabitých protivníků získáte materiály pro tvorbu dalších jednotek a dokonce budete moci povolat speciální vylepšené roboty, kteří jsou mnohem smrtelnější. Tyto jednotky jdou vylepšovat, čímž budete zvyšovat své šance v boji. A pokud si na to troufáte, tak můžete soupeřit i s dalšími hráči. A i přes velké počty jednotek hra stále zůstává přehledná a vypadá dobře.

Stáhnout Robocide

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Apensar

Jakou máte slovní zásobu? Doufám, že dobrou, protože u této hry se vám rozhodně bude hodit. Pokaždé dostanete čtyři obrázky, ze kterých máte odtušit jedno slovo, které je všem společné. V jednom případě to může být barva, v dalším případě nějaká vlastnost, podstatné jméno či činnost. Velkou roli hra je fakt, že hra je kompletně v angličtině, takže nad ní musíte i v angličtině uvažovat a rovnou přemýšlet nad slovíčky, které nesou různé významy.

Zároveň si tím procvičíte i angličtinu. A když si nebudete vědět rady, tak samozřejmě můžete kamarády požádat o radu. Když ani ti nepomohou, tak vám hra dovolí využít nápovědy písmene nebo možnost přeskočení slova. Za to ovšem budete muset zaplatit herní měnou, kterou získáváte za správné plnění hádanek. A rozhodně se nebojte, že by vám hádanky brzo došly. Hra jich obsahuje více než 3 400.

Stáhnout Apensar

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Lane Racer

Nakonec se projedeme v autě, protože… už jsme to prostě dlouho nedělali. A tato hra je nadmíru jednoduchá. Jedete po pětiproudové silnici, která je plná překážek, děr, čas od času někde končí a proti vám se řítí protijedoucí vozidla. Prostě si u toho ani chvilku neoddychnete. Ovládání je snadné, stačí ťukat na pravou nebo levou stranu displeje pro změnu dráhy.

Základem je nekonečný mód pro jednoho hráče, ve kterém se prostě a jednoduše snažíte dojet co nejdál a tím se dobře umístit na tabulce nejlepších hráčů. Mimo to ale můžete zkusit i multiplayer, který dělá prakticky to samé, akorát vás postaví proti konkrétnímu hráči, kterého máte překonat. Během jízdy sbíráte mince, za které si pak budete moci kupovat další auta.

Stáhnout Lane Racer

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze