Fotí lépe Huawei Mate 20 Pro, nebo Xiaomi Mi MIX 3? Rozhodněte vy

Fotí lépe Huawei Mate 20 Pro, nebo Xiaomi Mi MIX 3? Rozhodněte vy
  • Jeden z nejzajímavějších smartphonů posledních měsíců dorazil do redakce, a tak vás nemůžeme ochudit ani o fotosrovnání
  • Jako rivala jsme pro něj vybrali Huawei Mate 20 Pro, který má stejně jako Xiaomi Mi MIX 3, speciální noční režim
  • Nyní vám tak můžeme přinést podrobné srovnání, a to za různých světelných podmínek

Jak už jistě víte, v redakci testujeme Xiaomi Mi MIX 3, které můžeme označit za jeden z nejzajímavějších smartphonů posledních měsíců. Potvrdila to i naše recenze. Pyšní se kvalitním a hlavně téměř bezrámečkovým displejem s úhlopříčkou 6,4 palců, duálním fotoaparátem nebo keramickou zadní stranou. Ano, chybí certifikace odolnosti, nedostalo se ani na čtečku otisků v displeji a keramika je doslova magnetem na otisky prstů, přesto nás novinka velice zaujala.

O Huawei Mate 20 Pro nemusíme dlouze povídat, bez debat jde o jeden z nejlepších smartphonů dneška, což opět dokázala i naše recenze.

Tabulkové srovnání specifikací fotoaparátů

Huawei
Mate 20 Pro
Huawei
Xiaomi Mi MIX 3
Hlavní 40 Mpx, f/1.8 12 Mpx, f/1.8
Teleobjektiv 3×, 8 Mpx 2×, 12 Mpx
Optická stabilizace ano ano
Přisvětlení LED dioda LED dioda
Čelní 24 Mpx 24 Mpx + 2 Mpx

Kompletní specifikace naleznete v katalogu mobilů.

Oba tyto skvělé smartphony jsme vzali ven a srovnali jejich fotografické schopnosti. O výsledcích se můžete přesvědčit sami. První snímek (posuvník úplně vpravo) vždy patří Mate 20 Pro, druhý Mi MIX 3 od Xiaomi (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Fotografie v původním rozlišení

Snímky samozřejmě máme i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Noční snímky – Huawei Mate 20 Pro

Nyní se zaměříme na noční režim. Fotografie vlevo (posuvník vpravo) je bez speciálního režimu, fotografie vpravo (posuvník vlevo) je snímek pořízený s aktivním nočním režimem.

Fotografie v původním rozlišení

Snímky samozřejmě máme i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Noční snímky - Xiaomi Mi MIX 3

Stejně jako v předchozím případě, fotografie vlevo (posuvník vpravo) je bez speciálního režimu, fotografie vpravo (posuvník vlevo) je snímek pořízený s aktivním nočním režimem.

Fotografie v původním rozlišení

Snímky máme samozřejmě i v plném rozlišení. Fotografie si pro prohlédnutí detailů v plném rozlišení přibližte v galerii, a to pomocí ikony lupy.

Srovnání výsledků nočního režimu

Abyste měli možnost srovnat výsledky obou rivalů vedle sebe, připravili jsme pro vás srovnání nočních režimů obou konkurentů vedle sebe. Snímek vlevo (posuvník vpravo) patří Huawei Mate 20 Pro, snímek vpravo (posuvník vlevo) je z Xiaomi Mi MIX 3.

Diskuze ke článku
fejkmaestro
podle me foti oba telefony perfektne ,mozna i na urovni nekterych zrcadlovek. ale to se neda posoudit neco vyfotil lepe xiaomi, a neco huawei
Kubis
Ve dne bych řekl, že je lepší Mix3, kdy nemá tak velké tendence k podexpozici. V noci a za šera vede Mate. Docela mne překvapilo, že Xiaomi, které roky foťáky moc neumělo, už dovedete držet krok...
RedRaven
Noo..
Tak ve dne určitě Mate 20.
Barvy se mi oproti Mi Mix 3 zdají o dos lepší.
V noci rozhodně Mi Mix 3.
Protože fotky jsou lépe prosvětlené, foťák toho zachytí o dost více než u Mate 20.
Jenže to všechno je dost individuální, může se to změnit třeba jen úpravou nastavení..
Jiri
Snad někdo nemyslel, že by se Xiaomi mohlo rovnat Huawei v oblasti fotoaparátu, to budou muset ještě hooodně zamakat, možná tak Mi Mix 9 se jim přiblíží :). Zatím Xiaomi dokázalo jen svou fotoaplikaci upravit tak, že detekuje testy DXOMARKU a proto jsou celkem nahoře (to jim zajistilo 100+ bodů u Mi 8, bez detekce dx by to vyšlo kolem 85...). Vše se dá dohledat na netu nebo miuios...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze