Flick Soccer: jste v penaltách lepší než fotbalisté na Euro 2012?

Euro 2012 je v plném proudu, tak proč si trochu toho fotbalu neužít i ve vašem mobilním telefonu? Dnes vám přinášíme recenzi hry Flick Soccer, kterou si můžete zahrát na telefonech a tabletech s iOS a Androidem. Jedná se o zajímavý simulátor penaltových střel na branku.

Hra Flick Soccer není plnohodnotným simulátorem fotbalu, jako například série FIFA od Electronic Arts. Soustřeďuje se pouze na penaltové střely na branku. Je tedy vhodná pro ty hráče, které nebaví pobíhat po hřišti a přihrávat si s počítačem řízenými spoluhráči. Zde se můžete soustředit jen na to nejdůležitější, což je dát gól.

Velmi zajímavý je způsob ovládání. Míč kopnete tak, že prstem přejedete po displeji od něj směrem ke bráně. Čím rychleji a dále prstem potáhnete, tím bude střela rychlejší a delší. To ale není vše, během letu míče můžete tažením prstu po displeji drobně měnit jeho dráhu letu. Grafické zpracování hry je kompletně ve 3D.

Cílem hry je jak jinak než se trefit do brány, v tom vám samozřejmě brání gólman a často i jeho spoluhráči. Je jen na vašem umu, zdali se vám podaří míč vystřelit tak, abyste se jim vyhnuli. Chcete-li ale ve hře alespoň trochu uspět, obyčejné střílení do brány stačit nebude, to vám přinese jen malé bodové hodnocení. Musíte se trefit do zobrazeného terče a čím více se jeho středu přiblížíte, tím lépe.

Ve hře Flick Soccer najdete následující herní módy:

Quickshot

V tomto módu jste limitováni šedesáti vteřinami, během nich musíte nahrát co nejvyšší skóre. Časový limit si však můžete prodlužovat, stačí přesně mířit a trefovat se do terče. Čím blíže ke středu to bude, tím více se vám časový limit prodlouží (ovšem pouze o několik vteřin). Postupem času se hra stává těžší, terč se pohybuje stále rychleji, je obtížnější ho trefit.

Endurance

Mód Endurance není omezen časem, ale počtem míčů. Pokud se netrefíte do terče, o míč přijdete. Trefíte-li se do jeho středu, tak vám naopak jeden míč přibude. Obtížnost postupně vzrůstá tím, že před brankáře si začnou stoupat jeho spoluhráči a tím vám ztěžují míření.

Challenge

Svoji dovednost a přesnost můžete předvést nejlépe právě v tomto módu. Je rozdělen do pěti částí, postupně se probojujete od začátečníka až k superstar. Aby se tak stalo, musíte pro postup překonat vždy danou bodovou hranici, ta je stupňována bronzovým, stříbrným a zlatým hodnocením. Není to vůbec jednoduché, vždy máte jen několik málo pokusů, během nichž toto skóre musíte překonat.

Crossbar

Jediný z módů, kde není cílem trefit branku, trefovat budete břevno. Jedná se dle mého o nejtěžší mód, přece jen břevno je úzké a trefit ho není úplně jednoduché. Jste omezeni šedesáti vteřinami, opět máte možnost si tento čas prodloužit, stačí trefit obrázek stopek, který se občas po břevnu pohybuje.

Smash It

Poslední z herních módů je hodně netradiční a v reálném fotbale se s ním nikdy nesetkáte. V brance je totiž skleněná výplň, kterou musíte balónem rozbít. Po každém rozbití se počet skleněných ploch zvýší, tím se zmenší plocha každé z nich. Celkem má tento mód 5 úrovní. Čím rychleji je všechny dokončíte, tím vyšší bodové hodnocení získáte.

Hru jsme testovali na mobilním telefonu iPhone 4 a tabletu Asus Transformer TF101. Na iPhone 4, ačkoli má papírově slabší parametry něž Asus Transformer, běžela znatelně plynuleji. Veškeré herní módy a principy jsou na obou platformách identické, verze pro iOS má navíc jen integrován Game Center, můžete tak porovnávat vaše skóre a úspěchy s přáteli nebo ostatními hráči na celém světě.

Sledujete fotbal jen pasivně v televizi nebo si občas zaběháte i na hřišti? Máte rádi fotbalové či jiné sportovní hry na telefonech a tabletech? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

Stáhnout Flick Soccer pro Android

Stáhnout Flick Soccer pro iOS

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze