Fitbit představil nový fitness tracker s názvem Alta

1

Fitbit ani ne měsíc po veletrhu CES představil nový fitness náramek nesoucí název Alta. Potěší pětidenní výdrž na jedno nabití, jednoduché notifikace na příchozí hovor a SMS a množství vyměnitelných řemínků. Nepotěší však cenou.

Fitbit Alt velký

Fitbit Alta vychází vzhledově z Fitbitu Charge, nabídne monochromatický OLED displej, který je na rozdíl od Microsoft Bandu v režimu na výšku, takže nebudete muset při každém zjištění času ohýbat zápěstím. Funkčně Fitbit Alta nijak nepřevyšuje své starší kolegy. Náramek vám hlídá vaši denní aktivitu a dokáže vás upozornit, že byste se měli jít projít. Zároveň se dokáže sám přepnout do nočního režimu, jakmile se uložíte k spánku a ráno vás dokáže vibracemi vyhnat z postele. Bohužel Fitbitu je často vyčítáno, že jejich náramky neumí chytré buzení, tedy takové, že náramek sleduje vaší spánkovou fázi a dokáže vás vzbudit v té lehčí, a vy se tak cítíte odpočatí. S určitostí to nelze říci, ale ani u nového Fitbitu se chytrého buzení pravděpodobně nedočkáváme. Možná časem, díky aktualizaci v samotné aplikaci.

Fitbit Alta

S tou se samozřejmě náramek aktualizuje bezdrátově pomocí Bluetooth 4.0. Výdrž náramku je pak udávána na 5 dní. Nabíjení probíhá pomocí bezdrátové nabíječky, která je u Fitbitu novinkou. Což je o dva dny méně než u staršího Charge. Pokud jste majiteli Fitbitu Charge HR tedy s monitoringem srdečního tepu, Fitbit Alta si nekupujte, ten čidlem nedisponuje.

Zajímavostí pak je velké množství vyměnitelných řemínků, které Fitbit uvedl společně s náramkem. Fitbit Alta koupíte pouze se silikonovými řemínky, výběr je možný ze čtyř barev. Dokoupit si pak můžete luxusně vyhlížející kožené řemínky nebo ocelový, jehož cena pomalu atakuje cenu samotného Fitbitu Alta. Ptáte-li se na cenu, tak tu Fitbit stanovil na 170 dolarů. Což v přepočtu činí 4200 korun. Česká cena včetně dvouleté záruky bude ještě o několik stokorun vyšší.

Technické parametry Fitbit Alta

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (15 mm), zapínání: flexibilní materiál
DisplejPOLED, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostbřezen 2016, 4 200 Kč

Zdroje: fitbit.com