Finální kusy ohebných Samsungů dorazí zřejmě až v roce 2018

7

Na ohebné telefony již někteří výrobci částečně lákali v loňském roce a zdálo se, že rok 2017 by mohl být jejich začátkem. Minimálně u Samsungu si však počkáme zřejmě o rok déle.

Samsung logo

Loni jsme například mohli obdivovat funkční prototypy ohebných či skládacích zařízení od Lenova a v případě Samsungu se několikrát spekulovalo o nové řadě Galaxy X. Například nedávno jsme vás informovali o tom, že Samsung první vzorky těchto modelů již možná testuje. Nicméně nejnovější spekulace z Jižní Koreji naznačují, že vyhlídky uvedení ohebného telefonu na trh v letošním roce jsou příliš optimistické. Budoucí ohebné modely mají údajně spoléhat na materiál zvaný Polyimid. Jde o velmi tenký a pružný materiál, který vyniká vysokou tepelnou odolností. Zůstává tak stabilní za vysokých i nízkých teplot.

Samsung skládací
Možná podoba skládacího Samsungu

Hlavním dodavatelem tohoto materiálu má být v případě Samsungu jihokorejská společnost Kolon Industries. Jenže ta v tuto chvíli ještě není připravena plnit případné objednávky, neboť nadále probíhá modernizace výroby, která má být dokončena až v lednu 2018. Poté by mohla začít sériová výroba a Samsung by již mohl představit první ohebné telefony. Zdá se tak, že se jich dočkáme až zhruba v polovině roku 2018. Nejmenovaný zaměstnanec Samsungu však údajně uvedl, že v letošním roce chce Samsung ukázat funkční prototyp. Finální zařízení pro zákazníky však dorazí až později.

Zdroje: businesskorea.co, phonearena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Nie som veštec ale ja si myslím že to bude síce WAU efekt keď niečo také ukážu ale nejakú praktičnosť oproti terajším telefónom v tom nevidím a ja osobne by som dal prednosť radšej klasike ako ohybnému.
No uvidíme je síce pekné že sa inovuje ale podľa mňa by sa radšej mal zamerať na najvôčšiu slabinu telefónov a nie ohýbanie. Taká výdrž aspoň 5 dní aktívneho používania bez dobíjania by bola iste u mňa výtanejšia ako to že si viem telefón ohnúť.
Absolut Nowak
Tak až z tohohle vyteče elektrolyt uživateli to kapsy a promění jeho pyj v pochodeň, to bude teprve ono.
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Ono ide hlavne o možnosť mat telefón a tablet v jednom čo je určite vítaná možnosť s mojej strany.
workles
O tom se už mluví dobré tři roky a stále nic. Furt se tento projekt odkládá na další a pak další rok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze