Fairphone 2 rekordmanem! Chlubí se nejdelší softwarovou podporou v říši Androidu

3
Fairphone 2 rekordmanem! Chlubí se nejdelší softwarovou podporou v říši Androidu
Fotografie: Fairphone
  • Smartphone zkraje příštího roku obdrží Android 10
  • Prodávat se přitom začal již v roce 2015
  • Výrobce klade také velký důraz na udržitelnost

Nizozemská společnost Fairphone vyrábějící „udržitelné“ smartphony stejného názvu se může pochlubit ve světě telefonů využívajících Android extrémně dlouhou softwarovou podporou. Fairphone, na jehož stránkách fairphone.com momentálně probíhá originální slevová akce Black Friday s 0% slevou, aktualizuje začátkem příštího roku šest let starý Fairphone 2 na Android 10. Fairphone 2 představený v roce 2015 se dočká (minimálně) sedmileté softwarové podpory, a stane se tak úplně prvním smartphonem s Androidem a takto dlouhou podporou od výrobce, a to i přestože je nejaktuálnějším OS s logem zeleného robůtka již Android 12.


Pokud byste si chtěli pořídit Android s opravdu extrémně dlouhou (předpokládanou) softwarovou podporou a zároveň podpořit výrobce, který neholduje bezhlavému konzumu, můžete si na stránkách fairphone.com za 579 eur (v přepočtu necelých 15 tisíc korun) objednat nejnovější model Fairphone 4. Telefon chlubící se hned pětiletou zárukou je vybaven výkonným Snapdragonem 750G, 6,3" IPS LCD zobrazovačem s Full HD+ rozlišením, zvýšenou odolností IP54 či duální 48Mpx kamerou na zadní straně s optickou stabilizací.

Fairphone 4 navíc získal podle francouzského indexu opravitelnosti (Indice De Réparibilité) špičkové skóre 9,3 z možných 10 a je neutrální z hlediska vzniku elektronického odpadu, tj. prodejem každého telefonu výrobce garantuje recyklaci stejného množství elektronických součástek použitých na jeho výrobu.

Fairphone Fairphone 2

Rozměry143 × 73 × 11 mm, 148 g
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB,
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor2 420 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Black Friday s 0% slevou není vůbec originální... to umí kdejaký český obchodník 😁
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Black Friday s 0% slevou to chci, 0% je něco extra.
Dan Nekonecny
Dan Nekonecny
6 let starý telefon aktualizují na 2 roky starý systém……

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze