Facebook zřejmě vyvíjí obchod s aplikacemi pro Android

11

Facebook se rozrostl mnohem víc a rozhodně se nedá mluvit o pouhé sociální sítí. Mark Zuckerberg míří mnohem dál a dokonce prý chce pro aplikace propojené právě s Facebookem vytvořit vlastní obchod s aplikacemi pro Android.

A proč toto rozhodnutí? Facebook a ostatní aplikace k němu přidružené, jako je například Messenger, jsou v tuto chvíli odkázané na Play Store. Facebook tedy spoléhá na distribuci právě od Googlu. Google rozhoduje o tom, jakým způsobem nabídne uživatelům aplikace třetích stran. Závislost na Play Store se ale Facebooku rozhodně nelíbí, a tak zřejmě vyvíjí svůj vlastní obchod s aplikacemi pro Android.

Facebook

Přesto, že by se jednalo o jakési „pohotovostní opatření“, mohlo by do budoucna výrazně ovlivnit vztahy mezi oběma giganty. Není totiž jisté, zda by se Googlu líbilo, vyškrtnout aplikace Facebooku a povolit uživatelům stahovat si je z jeho vlastního obchodu. Nicméně na výsledek si musíme počkat, ale pravděpodobně uživatele čekají další velké změny.

Zdroje: latinpost.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Grammar Nazi
Vyvyjí? Jarko, když už si nepíšeš na blogísek o vaření, tak se aspoň nauč česky..
Xzeit
Já jsem si prvně, když jsem to viděl, myslel že si dělají s tím nadpisem srandu
Filip
Tak tohle je fakt maso. Evidentně tu nestačí, že nás musí zásobovat retro hovadinami 5 let starými(Jaký byl mobilenet před 5 lety? Nokia na vzestupu.), ale ještě nám naservíruje trapnou, ničím nepodloženou spekulaci, navíc plnou gramatických chyb. Děkujeme mobilenet.cz.
Verva
Ono se toho moc neděje, tak se vaří z vody, ale pořád se mi zdá lepší obsah i po stylistické stránce lepší tenhle web než primitivní světandroida. Tam to snad není ani voda z čeho ty články vaří a k tomu jim pomalu polovinu musí přispívat jejich čtenáři náměty a nápady :D takže sice tenhle článek je pro mě nezajímavý, ale zase není třeba od nás čtenářů tolik kritických ohlasů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze