Odolné hodinky Apple Watch mají být z titanu a měřit teplotu uživatele

2× aktualizováno
Odolné hodinky Apple Watch mají být z titanu a měřit teplotu uživatele
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Má být nasazen odolnější kov, než je nerez nebo hliník
  • Sklo bude chráněno proti rozbití a poškrábání
  • Poslední informace naznačují, že půjde o drahé hodinky
  • Chystá se i nová verze levných hodinek Watch SE

Aktualizováno 25. 7. 2022

Apple Watch Pro by měly nasadit podle známého analytika Marka Gurmana z Bloombergu nový design, který zastoupí doposud využívaný vzhled z roku 2018. Hodinky si však zachovají typický obdélníkový tvar a dokonce ani boky nemají být ploché, jak se dříve proslýchalo, přesto má být design určitým způsobem nový.

Na co se rovněž můžeme těšit, je větší displej o 7 % oproti 1,9" panelu 45mm varianty Apple Watch 7. Stejně tak má být mnohem odolnější vůči rozbití stejně jako tělo vyrobené z titanu. Větší pouzdro rovněž umožní nasazení větší baterie, která by mohla zprostředkovat delší výdrž. Novinkou má být rovněž teploměr, s nímž přišly již hodinky Huawei, avšak monitoring teploty na zápěstí nemá prozatím moc praktické využití. Stejně tak Apple pracuje na implementaci měření krevního tlaku a také monitoringu glykemie. Obě posledně zmíněné technologie však dorazí až později.

Aktualizováno 18. 7. 2022

Odolné sportovní hodinky od Applu jsou potvrzeny z dalšího zdroje. Konkrétně jde o bloomberg.com, který tvrdí, že hodinky se ukážou ve standardním zářijovém termínu. Vedle vyšší odolnosti nabídnou i delší výdrž. Projekt je prozatím znám jako N199, obchodní název by mohl být Apple Watch Extreme, Apple Watch Max nebo Apple Watch Explorer Edition. Ať už ponesou jakýkoli název, mají podle všeho zamířit na cenový vrchol. To by znamenalo částku 899 nebo dokonce až 999 dolarů, tedy 25 až 30 tisíc korun po po přičtení české DPH.

Původní informace z 7. 7. 2022

I když se nás Apple snaží pomocí reklam přesvědčit, že jeho hodinky snesou i drsnější zacházení, jedná se spíše o modely pro běžné použití. Co se týká segmentu odolnějších hodinek využitelných při nejrůznějších outdoorových aktivitách, tady nechává Apple volné pole působnosti například Garminu a dalším podobným značkám.

To by se však už brzy mohlo podle bloomberg.com změnit. Apple pracuje na hodinkách pro „extrémní sportovce“, které budou mít větší displej a odolnější design. Zpráva uvádí, že sportovní model bude mít téměř 2" displej s o 7 % větší plochou než ten, který se nachází na současných 45mm hodinkách, a bude napájen větší baterií.

Zprávy o odolnějších Apple Watch se objevují už delší dobu. Zatímco dřívější spekulace mluvily o obalení současných hodinek gumou, tentokrát to vypadá že Apple sáhne po nějakém luxusnějším a odolnějším materiálu pro tělo, než je nerez a hliník. Také se nějakým blíže neurčeným způsobem postará, aby sklíčko bylo odolnější proti poškrábání a rozbití. Překvapivě by to nemuselo znamenat nárůst ceny oproti standardním modelům. Základní verze má údajně začínat na 699 dolarech, což je zhruba 20 tisíc korun s daní. To je na jednu stranu dost, ale pořád méně, než kolik chce za své špičkové modely zmiňovaný Garmin.

Zpráva také uvádí, že že Apple pracuje na novém modelu . Nabídka nejlevějších hodinek začíná povážlivě zastarávat a patřičný upgrade je na místě. Nové odolné hodinky, inovovaná verze SE i Series 8 přijdou na trh s novým procesorem, který bude mít podobný výkon jako letošní čip. Očekává se také, že budou mít senzory pro měření teploty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze