Druhá generace tabletu Nexus 7 se ukáže zřejmě v červenci

9

V loňském roce se Googlu pustil do vod tabletů. Vše odstartoval Nexus 7, který by se měl letos v červenci dočkat nástupce. Co by druhá generace měla nabídnout?

S prvními spekulacemi o druhé generaci Nexsusu 7 přišel zpravodajský server Reuters. Dle jeho zdrojů by měl nový Nexus 7 pro Googlu opět vyrobit Asus. Změna nicméně nastane v použitém procesoru. Namísto nVidie nastoupí Qualcomm Snapdragon. Přesný typ bohužel znám není. Důvodem změny je údajně vyšší výkon současných procesorů od Qualcommu. Další informace prozatím nejsou známé, nicméně se poměrně živě spekuluje o startovací ceně.

Připomeňte si: Recenze Google Nexus 7 – Malý, ale šikovný

První generace Google Nexus 7

Ta by měla u druhé generace Nexusu 7 startovat na 199 dolarech, tedy na stejné částce, za kterou se nyní prodává základní verze (bez 3G) současného Nexusu 7. Po zahájení prodejů se předpokládá souběžný prodej obou generací, přičemž cena staršího modelu by klesla na 149 dolarů. V tomto se však zatím spekulace rozcházejí. Spekuluje se totiž o radikálnějším kroku Googlu, kdy by se první generace přestala prodávat a druhý Nexus 7 by rovnou začínal na nižší ceně 149 dolarů. Sám Googlu by totiž rád prodal 8 miliónů Nexusů 7 druhé generace a konečně tak výrazněji konkurenci od Applu a také Amazonu.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
lukas
Na tenhle nexus se strasne tesim. Doufam, ze zachovaji rozmery, ale zvetsi displej, to by bylo idealni.
Orion
Myslím, že to bude Snapdragon 600 kvůli poměru cena/výkon.
Honza KK
Ješťe by mohli dát displeji větší jas, třeba ve srovnaní s IPadem mini displej vypadá hrozně.
Aiden
Škoda, že přát si paměťovky je divoké...bohužel Google jde směrem Cloudu, směrem který se naprosto rozchází s našimi operátory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze