Propagační materiály lákají na Nokii X6, představí se již zítra

9× aktualizováno
25
Propagační materiály lákají na Nokii X6, představí se již zítra
  • X6 bude mít velký displej a výřez v horní části
  • Výrobce hodlá využít procesory MediaTek i Snapdragon
  • Dojde na duální fotoaparát či Android 8.1
  • K představení má dojít v polovině května

Aktualizováno 15. 5. 2018

Do představení očekávané Nokie X6 zbývá pouhý jeden den. O velké překvapení nepůjde, protože již známe vzhled i výbavu. Tu nyní stvrzuje masivní únik propagačních materiálů. Například fotoaparát bude mít 16 a 5megapixelové rozlišení s podporou HDR. Čelní kamerka bude mít 16 megapixelů. Baterie kapacitou neoslní, když nabídne 3 060 mAh. Na druhou stranu bude podporovat technologii Quick Charge 3.0 a během půl hodinky se nabije na 50 %. Jedna z verzí disponující 4GB RAM a 64GB interní paměť by měla stát přibližně 235 dolarů, tedy odhadem 6 tisíc korun s daní.

Aktualizováno 11. 5. 2018

Nokia X6 se oficiálně představí 16. května a čas do premiéry si lze ukrátit neutichajícími úniky. Dnes se můžeme podívat na sérii živých snímků. Novinka je na nich vyobrazena ze všech možných úhlů.

Nokia X6

Aktualizováno 10. 5. 2018

Nokia X6 si premiéru odbude příští týden, avšak nyní prošla čínským certifikačním úřadem TENAA. Ten odhalil obrázky i některé prvky výbavy. Například známe rozměry zařízení, které činí 147,2 × 71 × 8 milimetrů při 5,8palcovém displeji s poměrem stran 19:9. Procesor má mít osm jader a frekvenci 1,8 GHz, což by mohl být Snapdragon 636. Systém bude zajištěn nejnovějším Androidem 8.1 Oreo. Dle všeho bude model X6 dostupný ve třech verzích s operační pamětí o velikosti 3/4/6 GB. Pro vaše data bude připraveno 32GB/64GB úložiště.

Aktualizováno 7. 5. 2018

Nokia X6 se oficiálně představí v příštím týdnu, avšak mnohé o ní již víme. Známe také její podobu. Tu nyní jako další prozradil čínský prodejce, který o novinku chystá soutěž. Propagační materiál však na světlo světa unikl o několik dní dříve.

Nokia X6

Aktualizováno 3. 5. 2018

Čekání na Nokii X6 nám nově může ukrátit video. To bylo očividně pořízeno na stejné akci, ze které pocházejí dříve uniklé živé snímky. Můžeme si prohlédnout telefon kolem dokola a na displeji opět svítí tapeta odhalující termín představení. Ten je stanoven na 16. květen. Současně již také víme, že cenově se Nokia X6 zařadí mezi současnou Nokii 6.1 a Nokii 7 Plus. V případě našeho trhu tak můžeme cenu odhadovat kolem hranice 8,5 tisíc korun.

Aktualizováno 30. 4. 2018

Jak jste si patrně správně všimli, Nokia model X6 prozatím nepředstavila. Původní informace zmiňovaly 27. duben, avšak to je pouze zahájení šestidenní konference sloužící k propagaci nových Nokií. Aktuálně se hovoří o datu 16. května. V tento den by měla být v Pekingu představena očekávaná Nokia X6.

Nokia X6

Aktualizováno 27. 4. 2018

Nokia X6 by se měla představit již za pár hodin, avšak ještě nyní došlo k úniku několika živých fotografií, na kterých si chystanou novinku můžete prohlédnout skutečně detailně.

Nokia X6

Aktualizováno 25. 4. 2018

Máme zde přísun nových informací o nadcházející Nokii. V prvé řadě již víme, že se bude jmenovat Nokia X6. Jistě si vzpomenete, že totožný název už historie pamatuje. S tehdejším symbianovým modelem však novinka nebude mít nic společného. Její vzhled vychází spíše z povedené Nokie 7 Plus, avšak tentokrát si finská společnost HMD Global vyzkouší výřez v displeji. Ten bude mít úhlopříčku 5,8 palce a poměr stran 19:9. Rámečky budou minimální. Patrný bude snad jen pod displejem, kam výrobce umístí své logo. Pod kapotou má tepat procesor MediaTek Helio P60 společně se 4GB RAM. Má však existovat i lepší verze se Snapdragonem 636 a 6GB RAM. V každém případě počítejte s duálním fotoaparátem či Androidem 8.1 Oreo. Nokia X6 se má představit pozítří v Číně, přičemž startovací cena se má pohybovat kolem 210 eur (přibližně 6,5 tisíc korun s daní).

Nokia X6
Nokia X6

Aktualizováno 23. 4. 2018

Chystaná Nokia X prošla certifikací pro čínský trh, která odhalila, že nepůjde o špičkově vybavený přístroj. Naznačila to dodávaná nabíječka s výkonem 10 W. Ten je zcela běžný a moderní telefony s rychlým nabíjením mají výkonnější nabíječky. Je tak aktuálně pravděpodobné, že Nokia X bude spíše levnější zástupce, který by nepřímo mohl navázat na shodně pojmenovaný přístroj z let minulých.

Nokia X

Původní informace z 16. 4. 2018

Finská společnost HMD Global dle všeho chystá další rozšíření svého portfólia. Doposud si vystačila pouze s číslicemi, tentokrát by měla sáhnout po písmenu, případně římských číslech. Z Číny dorazily spekulace, že se chystá premiéra doposud neznámého telefonu. Na billboardech se objevuje nejen logo Nokie, ale také velké písmeno X. Na reklamě je také uvedeno datum 27. dubna 2018. To je však vše, co lze nyní s alespoň nějakou jistotou říci.

Další spekulace naznačují, že by nová Nokia X mohla být k dispozici ve dvou verzích, které se budou lišit nejen procesorem (MediaTek a Snapdragon), ale také velikostí pamětí. Vyšší verze má mít 6 GB RAM a 64GB úložiště, nižší si vystačí se 4GB operační pamětí a 64 GB interní paměti. Na další informace si budeme muset ještě počkat. Je však zřejmé, že nepůjde o reinkarnaci čtyři roky staré Nokie X, která vznikla ještě pod taktovkou Microsoftu.

Zdroj: shouji.tenaa.com, nokiamob.net, webdata.cqccms.com, digi.tech.qq, weibo.com, tieba.baidu.com, tecnopasion.com, weibo.com

Diskuze ke článku
ROX
Původně jsem myslel, že je to fotka mobilu :D než mi došlo, že je to billboard :)

Ale zachvilku to bude zase změť modelů. 1,2,3,5,6,6.1,7,7+,8,8S,X, 3310(2G,3G,4G), banán :D Radči bych vyděl kompaktnější nabídku s kvalitníma telefonama co se nabídkově nepřekrývají.
Blue Sun
Blue Sun
No jasně... všichni teď budeme X... Jako nedávno všechno muselo být Plus...
Tetřev
Tak já nevím... Začíná být v tom množství modelů docela bordel. Na to, že nejsou schopni softwarově odladit ani to, co už je na trhu...
Blue Sun
Blue Sun
5V/2A mi tedy zrovna jako slabá nabíječka nepřijde... Když si vezmu, že Sony či Apple dávají ke svým zařízením i slabší a ty rychlé si člověk musí dokoupit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze