Další véčko s KaiOS? Chystá se Nokia 2760 Flip s podporou LTE

1
Další véčko s KaiOS? Chystá se Nokia 2760 Flip s podporou LTE
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Telefon bude mít 2,8" displej a alfanumerickou klávesnici
  • Překvapí velká 32GB interní paměť

I dnes dělíme telefony na ty chytré, které umožňují instalaci aplikací, a na ty „hloupé“, které představují v zásadě jen nejobyčejnější tlačítkové modely. Na trhu naleznete i pomyslný „mezistupeň“ v podobě telefonů s operačním systémem KaiOS. Ten je nasazován do základních mobilů s menšími displeji a zpravidla i alfanumerickou klávesnicí. Přesto umožňuje stahovat a instalovat aplikace, například WhatsApp. Typickým výrobcem takových telefonů je HMD Global se značkou Nokia.

Nokia 2760 Flip
Nokia 2760 Flip

Poměrně oblíbeným kouskem je již starší Nokia 2720 Flip, která se však stále prodává. Již brzy by však dle nokiapoweruser.com měla obdržet nástupce v podobě Nokie 2760 Flip. Opět půjde o véčko, které ve své horní části nabídne 2,8" LCD displej s QVGA rozlišením a ve spodní rozměrnou alfanumerickou klávesnici. V útrobách se má nacházet baterie s kapacitou 1 450 mAh, která má teoreticky zajistit až 14denní výdrž na nabití.

Nasazením KaiOS získává telefon řadu moderních funkcí a možností. Za zmínku stojí především velká 32GB paměť, do které můžete umístit aplikace, fotografie ale i hudbu. Navíc nechybí ani možnost vložit do telefonu paměťovou kartu. Nokia 2760 Flip bude podporovat také Wi-Fi a LTE. Na další informace a termín představení si ještě musíme počkat.