Další spekulace o Nokii: vlajkový model bude kovový a odolný

21

Návrat telefonů s logem Nokia je na spadnutí. Ačkoliv bude výroba jako u většiny konkurence probíhat v Číně, očekávání jsou velká. Nyní se objevují informace o případné vlajkové lodi, která by mohla lákat na zvýšenou odolnost či fotoaparát s optikou Carl-Zeiss.

Nokia Lumia 930
Poslední vlajkovou lodí s logem Nokia byla Lumia 930

Minulý měsíc Nokia oficiálně potvrdila, že se objeví na barcelonském veletrhu MWC 2017 a již delší dobu se spekuluje o tajném modelu s kódovým označením D1C. Nyní se však objevily též informace o případném vrcholném modelu s logem Nokia na těle. Zatím neznáme název ani jeho označení, avšak čile se o něm spekuluje na čínské sociální síti Weibo. Je tedy nutné brát informace s rezervou, ale nepodívat se na ně by byla škoda. Základem má být displej s 5,2palcovou úhlopříčkou a Quad HD rozlišením. Ve hře je i verze s větším 5,5palcovým displejem.

Nokia

Samotné tělo zařízení má být kovové a odolné proti vodě a prachu. Konkrétní stupeň krytí však doposud neznáme. Pod kapotou se má ukrývat procesor Snapdragon 820. S ohledem na již představený vrcholný model Snapdragon 835 je však tato informace nejistá a se Snapdragonem 820 mohou být prováděny jen počáteční testy. Poslední informace se zmiňuje o fotoaparátu, kde by mohlo dojít k oživení nedávné spolupráce se značkou Carl-Zeiss.

Zdroje: theandroidsoul.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Artur
Presne tak . .ziadne wau to nebude ...dalsi android telefon...s logom Nokia vyrobeny v cine ....nejaka nova wau technologia tu bude tak za 5-10rokov
Vlado
Tesim sa z toho! Nokii som nikdy prilis neprial, bola to naduta znacka, ale vzdy lepsie ako Samsung.
Rendy
Jsem už velmi zvědavý co nakonec představí. Doufám, že to bude něco zajímavého co oživí současný trh.
Gotys
Nokii jsem mel moc rad, ale obavam se, ze na Samsung dnes nema nikdo.
Kde by byl iphone, kdyby mel Android? Za Samsungem. Zelezo proste nema nikdo lepsi a protoze Nokia nenabidne vyjmecnost v podobe iOS, nemuze to byt nejaky zazrak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze