Samsung Galaxy S III: fotografie finálního designu? (9x aktualizováno)

Představení nového Samsungu Galaxy S III se blíží. Konat se bude již příští týden ve čtvrtek, tedy 3. května, ve 20:00. mobilenet.cz bude přímo v Londýně u toho. O telefonu je toho však známo velmi málo. Postupně však unikají další a další informace, ze kterých si lze utvořit obrázek. Článek průběžně aktualizujeme.

Samsung Galaxy S III byl představen - aktualizováno 3.5.2012 - 21:00

Krátce po osmé hodině večerní našeho času jsme se dočkali. V Londýně byl představen Samsung Galaxy S III. Všechny informace a mnoho fotografií najdete v podrobném preview

Představení už dnes - aktualizováno 3. 5. 2012 - 15:00

Samsung Galaxy S III bude představen v Londýně už dnes. Sledujte náš on-line přenos z Londýna!

Fotografie finálního designu? - aktualizováno 1. 5. 2012 - 17:00

Na internetu se objevila další údajně "zaručeně pravá fotografie finálního designu Galaxy S III". Všimnout si můžeme hardwarového tlačítka pod displejem a designu s přesahem bočních lišt do rohů, jako tomu je u Galaxy Tab 10.1N pro Německo. Zda takto bude opravdu Galaxy S III vypadat se dozvíme už ve čtvrtek. Je možné, že se opět jendá o dummy case, zakrývající skutečný design přístroje. Redakce mobilenet.cz bude přímo v Londýně, odkud vám zprostředkujeme on-line přenos a další zpravodajství.

Únik manuálu a fotografie přístroje? - aktualizováno 27. 4. 2012 - 11:30

Na internetu se objevil jak screenshot z manuálu přístroje, zachycující specifikace a hrubý náčrt vzhledu, tak fotografie údajně finálního designu modelu Galaxy S III, kterou přinesl server knowyourmobile.com. Jak už to tak u úniků bývá, nemůžeme se být ani nyní jisti, zda se opravdu jedná o Galaxy S III.

Další fotografie - aktualizováno 25.4.2012 - 11:30

Představení nové vlajkové lodi Samsungu se počítá již jen na dny. A není dne, kdyby se nevyrojily nějaké nové spekulace či fotografie. Dnešek je druhým případem. Na internetu se objevila trojice fotografií, které údajně zachycují nový Samsung Galaxy S III, nicméně pouze jeho software a například novou aplikaci Twonky. Design takto rozhodně vypadat nebude, protože opravdová podoba je stále zakrývaná nevzhledným plastovým obalem. V této podobě chodí telefon operátorům na testy. Jihokorejský výrobce nás tedy stále nechává napnuté. Přesto můžeme vyčíst, že pod displejem zřejmě bude alespoň jedno tlačítko.

Jméno potvrzeno - aktualizováno 24. 4. 2012 - 9:00

Samsung nepřímo potvrdil jméno svého nové vlajkové lodi. Na Google Play se totiž objevila opět již tradičně aplikace Samsung Unpacked, která má ve svém popisu klíčová slova "s3" a "GalaxyS3". Pokud se nejedná opět o součást řízeného hypu kolem novinky bude se nový Samsung opravdu zřejmě jmenovat logicky Galaxy S III a naváže tak v označení na své předchůdce.

Samsung Galaxy S III

První teaser videa - aktualizováno 23. 4. 2012 - 14:00

Samsung dle očekávání vypustil první teaser videa, propagující představení nového modelu Galaxy S III. Dle očekávání jsme se nedočkali ničeho konkrétního a Samsung slibuje unikátní zařízení. Vtipná je narážka na stádo iOvcí. Samsung spustil také stránku thenextgalaxy.com, která je však zatím nefunkční.

Odpočítávání zahájeno - aktualizováno 23. 4. 2012 - 10:00

Na webové stránce tgeltaayehxnx.com - (přesmyčka pro The Next Galaxy) spustil Samsung odpočet do představení do představení něčeho nového. I když se má nový model Galaxy S III (a možná i tablet) představit až 3. května v Londýně, odpočet končí již dnes ve 13:00. Dočkáme se nějakého teaseru?

Odpočet končí dnes ve 13:00 Dočkáme se teaseru?

Unikají specifikace Galaxy S III - aktualizováno 20. 4. 2012

Ve Vietnamu byl někdo velmi nedočkavý a světu odhalil Galaxy S III v testovacím, takzvaném dummy obalu. Design tedy nelze brát v potaz, protože bude zcela jiný. Zajímavé jsou ale uniklé specifikace, protože ty už se zcela jistě, alespoň v základních parametrech, velmi podobají finalní podobě přístroje. Co tedy o Galaxy S III víme?

Samsung Galaxy S III takto vypadat nebude, jedná se pouze o plastový obal, zakrývající skutečný design
  • čtyřjádrový procesor (zřejmě Samsung Exynos) s taktem 1,4 GHz, grafický čip Mali-400MP (grafický čip se zřejmě změní)
  • 1 GB RAM
  • 4,6 palcový Super AMOLED displej s rozlišením 720p - žádné hardwarové tlačítka pod displejem (zde však některé zdroje uvádějí, že finální kus bude přeci jen tlačítka pod displejem mít
  • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich s nadstavbou TouchWiz
  • fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a natáčením Full HD videa
  • 16GB paměť + slot pro paměťové karty microSDHC
  • baterie s kapacitou 2050 mAh
  • NFC
  • microSIM

Údaje jsou to tedy vesměs očekávané a nic převratného z nich vyčíst nelze. Spíše se jedná o očekávaný upgrade. Potěší NFC i větší baterie, displej však pro mnoho uživatelů bude ale už zřejmě příliš velký. Stejný server pořídil i video, které přinášíme níže.

Co na specifikace říkáte?

První špionážní snímky - aktualizováno 18. 4. 2012

Server Gizmodo přinesl velmi reálně vypadající špionážní snímky nového zařízení od Samsungu. Fotografie pořízené iPadem v Brazílii zachycují dosud nepředstavený telefon Samsung s kódovým označením Samsung GT-I9300. Toto označení by mělo podle dřívějších informací v budoucnu příslušet nižšímu modelu Galaxy M, ale zdroje si je poměrně jistý, že se jedná právě o nový Galaxy S III. Přesně podle dřívějších úniků můžeme vidět jedno hlavní tlačítko pod displejem a design vypadá rovněž reálně. Na fotografiích však vzhledem v poměru k některým prvkům na přední straně nevypadá displej na úhlopříčku 4,3 nebo více, kterou by mělo nové Galaxy S III disponovat. Nakonec se tak možná opravdu bude jednat o Galaxy M. Tak jako vždy je zde však reálná možnost, že se jedná o podvrh. Jak se představení Galaxy S III blíží (3. května v Londýně - viz níže), budeme se podobných "úniků" dočkávat stále častěji.

Co myslíte - jedná se o první reálné fotografie Samsungu Galaxy S III?

Nové datum představení - aktualizováno 16. 4. 2012

Podle posledních informací začíná Samsung rozesílat pozvánky na představení modelu Galaxy S III, které se koná 3. května v Londýně. Zda se jedná již o skutečnost nebo další falešnou informaci, se ukáže za několik dnů. Datum představení však více či méně koresponduje s dříve odhadovanými termíny. Samsunugu se navíc velmi dobře daří držet design i výbavu novinky pod pokličkou a vypadá to, že je v tomto dokonce lepší, než pověstný Apple. Operátorům například na testování dodal telefon pouze v podobě nevzhledné krabičky s elektronikou, aby design nemohl být vyzrazen.

Pozvánka na 3. května do Londýna?

Pokud je tento termín pravdivý, budeme už přibližně za 2 týdny vědět, jak vypadá nejočekávanější Android tohoto roku.

Původní informace z 6. 4. 2012

Ano, na pozvánce je kromě reklamních frází také malý obrázek, který podle všeho představuje Samsung Galaxy S III z profilu. Zatímco samotná pozvánka vypadá docela věrohodně, přístroj se naopak až příliš liší od předchozích modelů a především připomíná spíše smartphone od výrobce LG. Je ale dost možné, že se Samsung rozhodl pro radikální designovou otočku.

Zleva pozvánka s novým obrázkem, zprava starší render.

Kromě sloganu je také k vidění Londýn a datum 22. května letošního roku, což může být buď datem představení, nebo začátku prodejů. Vzhledem k informacím z předchozího zpravodajství se může jednat o obojí. Víme totiž, že se Galaxy S III začne prodávat v květnu nebo červnu.

Co si o novém designu myslíte vy? Chtěli byste, aby novinka vypadala podobně, nebo uvítáte spíše starší, klasičtější design?

Nepřehlédněte! Podrobné preview Samsungu Galaxy S III

Zdroje: gsmarena.com, tweakers.net, engadget.com, thenextweb.com, gizmodo.com, gizmodo.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Gril
Vůbec bych se nedivil, kdyby se to jmenovalo The new Galaxy S :D
doktor
Pouze další z desítek samsungů, které za rok nikdo pořádně ani nezaktualizuje.. po LG je to druhá nejhorší firma, která na zákazníky co se týče aktualizací s*re
JohnyAsbest
je-li to tak, tak dpi density je slabší než momentálně nejlepší Sony Xperia S.
jjj
doktor: myslím, že ještě hůř je na tom Motorola :-/
jinak ať jdou s těma pádlama někam. Já chci normální telefon s kloudným HW, jenže to nikdo nedělá. Už mizej 4" a za chvíli začnou i 4,3" :-/ lamy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze