Další Pixely mají problémy s voláním na tísňovou linku

Další Pixely mají problémy s voláním na tísňovou linku
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Zaseknuté vypínací tlačítko spustí nekonečnou restartovací smyčku
  • Telefon však během ní vytáčí číslo tísňového volání

Když se u nových Pixelů objevila chyba, která při určité kombinaci nastavení nainstalovaného softwaru znemožňovala volání na americkou tísňovou linku 911, vypadalo to jako chyba, která se stane jednou za příslovečných „deset let“. Netrvalo to dlouho a další z uživatelů sociální sítě reddit.com popsal podobný problém.

V jeho případě na číslo 911 volat šlo, avšak tentokrát to nebyl uživatelský záměr. Telefon při restartování vytočil nouzové číslo a krátce po sestavení hovoru se opět restartoval – a tak pořád dokola. Protože uživatel s přezdívkou Icy-Sea7016 nestačil operátorům na lince 911 vysvětlit, že se nejedná o záměr ani hloupý žert, eskaloval tento problém až do situace, že se u jeho dveří objevila čtveřice policistů. Ti se chtěli ujistit, že je v pořádku, nicméně mu rovněž důrazně vysvětlili, že zneužívání linek tísňového volání mu může způsobit nemalé problémy.

Google Pixel 3
Google Pixel 3 je telefon z roku 2018.

Podle následné diskuze tento problém není tak ojedinělý, jak by se zprvu mohlo zdát. Může za něj nešťastná kombinace hardwarové závady a softwarového nastavení. Vícenásobný stisk vypínacího tlačítka totiž slouží jako znamení nouze, kdy ve vybraných regionech aktivuje volání na tísňovou linku a odesílá jim svou polohu. Pokud se ale tlačítko zasekne, může to vedle aktivace této funkce způsobit také neustálé restartování celého přístroje.

Jednoduché řešení přitom neexistuje. Tlačítko je možné odblokovat lehkým klepnutím celého přístroje o podložku, mnohdy je ale zapotřebí servisního zásahu.

Google Pixel 3 128 GB

Rozměry145,6 × 68,2 × 7,9 mm, 148 g
DisplejAMOLED, 5,5" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,5 GHz + 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor2 915 mAh, doba nabíjení: 1:16 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze