Další nováček na obzoru. Na český trh vtrhnou telefony Infinix

1
Další nováček na obzoru. Na český trh vtrhnou telefony Infinix
Fotografie: Infinix
  • Jde o jednoho z nejrychleji rostoucích výrobců na světě v posledních letech
  • Dle očekávání se jedná o firmu z Číny
  • V nabídce má telefony převážně střední třídy

Infinix Mobile byl založen v Číně v roce 2013, jedná se tak o velmi mladého výrobce. I přesto již působí ve zhruba 40 zemích po celém světě a aktuálně probíhají přípravy k další expanzi. Díky ní se mimo jiné objeví nejen na českém, ale také na polském trhu. Mezi lety 2019 a 2021 vzrostly tržby Infinix o 157 %, což výrobce aktuálně řadí mezi nejrychleji rostoucí značky v mobilním průmyslu.

Infinix

„Infinix získal zásadní zkušenosti v mnoha zemích Asie, Latinské Ameriky a Afriky, které nám potvrzují, že kombinací vysoce kvalitních produktů, přijatelné ceny a technologie můžeme dobýt i ty nejnáročnější trhy, jako je Česká republika. Jako moderní značka rozumíme současným potřebám mladých uživatelů. Věříme, že Infinix si rychle získá srdce české mládeže a pomůže jí těžit z virtuálního světa. Český a polský trh jsou pro nás klíčové, protože je tu náročná, ale technicky zdatná populace, která má dostatečný příjem a geograficky můžeme v regionu dále expandovat,“ říká Benjamin Jiang, generální ředitel Infinixu.

Infinix

Společnost nedávno jako první na světě oznámila zavedení technologie Future Light Painting Leather. Kožený rámeček telefonu díky ní pod dopadem UV světla mění barvy. Dalším důkazem, že Infinix raketově roste, je představení prvního notebook řady Inbox X1 v roce 2021. Technologické partnerství s giganty Microsoft a Intel jen podtrhuje tento trend. Cílem Infinix je, aby se značka stala řešením pro domácnosti po celém světě.

Výrobce smartphonů Infinix Mobile patří do portfolia jednoho z předních výrobců tohoto typu zařízení na světě – Transsion Holdings. Podle údajů společnosti Counterpoint Research byl v roce 2021 kombinovaný prodej telefonů tří značek patřících společnosti Transsion celosvětově na úrovni 185 milionů kusů, přičemž počet prodaných smartphonů vzrostl o 61 %. Strategie společnosti Transsion Holding se zatím zaměřovala na posílení přítomnosti v rozvíjejících se ekonomikách. Podle firmy Counterpoint Research společnost Transsion Holding v roce 2021 zdvojnásobila prodej smartphonů v Indii a byla největším dodavatelem v Pákistánu.

Infinix

Infinix v posledních letech sbírá také poměrně věhlasná ocenění, na která je samozřejmě náležitě pyšný.

  • V roce 2021 společnost Infinix Mobile vydala nový smartphone – Zero X Pro se 108megapixelovým fotoaparátem a funkcí zoomu 60× Moon Shot. Produkt již získal dvě ocenění na Asian Telecom Awards 2022 – Technologická inovace roku a Marketingová iniciativa značky roku v Číně.
  • Ve druhé polovině roku 2021 Infinix uvedl na trh první koncept telefonu s rychlým nabíjením 160 W.
  • V roce 2021 získal Note 10 Pro ocenění iF Design Award.
  • V roce 2020 byla značka zařazena do seznamu Top 15 globalizujících se čínských značek, které sledují BrandZ 2020.
tisková zpráva