Další Nexus? Spekulace naznačují obnovení spolupráce s HTC

5

Na nový referenční smartphone společnosti Google se vždy těší jak samotní fanoušci operačního systému Android, tak také výrobci, kteří pro Google nový Nexus dodávají. Další Nexus by mohl opět pocházet z dílen společnosti HTC, s jejíž spoluprací vznikl vůbec první referenční smartphone od Googlu – Nexus One.

Google si HTC vybral pro svůj vůbec první referenční smartphone, jenž nesl označení Nexus One a stal se nezapomenutelnou součástí rodiny Nexus. Ve spolupráci s HTC následně vznikl ještě tablet, který známe pod názvem Nexus 9. Jinak se ale Google soustředil především na LG, které pro Google připravilo veleúspěšné modely Nexus 4, 5 a také poslední Nexus 5x. Na koho se štěstí usměje příště?

Google Nexus 6P
Kdo se postará o další Nexus? Podle všeho to opět bude HTC

Dle spekulací se Google navrátí ke kořenům, další Nexusy by totiž opět měly vzniknout ve spolupráci se společností HTC. Je to poměrně zajímavé tvrzení zvláště nyní, kdy HTC rozhodně není nikterak dominantním článkem na poli smartphonů. Zisk společnosti je velmi malý, a tak není jisté, kdo by měl z této spolupráce větší profit – jestli Google či samotné HTC. Pro HTC by bylo jistě velmi výhodné opět spolupracovat se společností, která mu může opět přinést zájem fanoušků po celém světě.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Tento rok už jsem nad Nexusem 5X chvíli uvažoval, ale nakonec jsem ho nekoupil. Čekám od Nexusu trochu hezčí a reprezentativní design, 6P se mi taky nezdá... Prozatím jsem zakotvil u Oneplus X který má skoro čistý android, ale designem a zpracováním je někde úplně jinde.
Xwert Is
Xwert Is
No pokiaľ sa vrátia k tomu že to bude mať špičkový výkon a nízku cenu tak to bude mať úspech ale ak nastavia cenovku ako posledné roky tak iste nie....
Martin Mareček
Martin Mareček
Kdyby to mělo konstrukci jako HTC one A9 a čtečku otisku veprostřed jako na S6 a trochu menší okraje... Tak jsem v sedmém nebi a poprvé v životě bych si koupil HTC
m.k
Pro HTC by to byla luxusní reklama a trošku by jim to pomohlo ..... ale teď otázka chtít HTC s čistím androidem ..... když mě sense sedí ze všech nadstaveb nejlepé a odlazené je taky :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze