Potvrzeno: LG G6 nebude modulární

16

To, o čem se již delší dobu spekulovalo, se aktuálně potvrzuje. LG G6 již po vzoru G5 modulární konstrukci nenabídne, tento způsob rozšíření totiž zákazníky moc nezaujal. Přídavné moduly nejsou levné, navíc jsou jen velmi omezeně dostupné a jejich funkčnost nenaplnila očekávání. Novinka se tedy bude soustředit na jiné aspekty.

Modularita smartphonů měla být trend, avšak podobné nápady do této doby nevzbudily dostatečný zájem. Příkladem může být modulární LG G5, které lze rozšířit pomocí speciálního příslušenství o některé další dovednosti. Moduly jsou však téměř všude nedostupné a když už, pořizovací cena odradí nejednoho zájemce. LG to zpočátku řešilo tím, že přidávalo modul jako součást základního balení, ani tato akce však nic ve vnímání zákazníků nezměnila. Uvidíme, jak se bude dařit modulárnímu počinu od Lenova v podobě modelové řady Moto Z.

TIP: Recenze LG G5 – Focení může být zábava

Modulární řešení u modelu G5 od LG bohužel nezaujalo

Nyní hlavní technolog společnosti LG, Skott Ahn, potvrdil v rozhovoru pro Wall Street Journal, že další modely s podobnou konstrukcí LG neplánuje. A to i přesto, že prvotním plánem bylo, že moduly budou kompatibilní i s dalšími generacemi tohoto smartphonu.

Nového LG bychom se měli dočkat už na nadcházejícím MWC 2017 v Barceloně, navzdory původním odhadům o nasazení nižší cenovky se stále spekuluje o částce okolo 600 až 700 dolarů, tedy 19 až 22 tisíc korun.

Zdroje: wsj.com

Diskuze ke článku
Matyas
Ja si myslím, že ten problém bude hlavně v dostupnosti..:D :/
Marek Smékal
Marek Smékal
Asi pujdu do vývojového oddělení LG. To, ze to bude sracka která nezaujme jsem jim mohl říct uz na začátku prodeje a mohli mit menší ztráty, nez budou mit ted... modulární telefon. Co je to za blbost, to je jako modulární auto
Jirka
Dnes jsem koukal v obchodě na G5 a líbí se mi daleko víc než na fotkách.Fotoaparát skoro nevystupuje,tělo kvalitní,kovové,žádá vůle ve spodní bradě.Za 10tis je to super mobil.
Jen nechápu,že ho už moc nikde neprodávají
mato
Asi lepšia cesta sa zdá byť riešenie od Lenova.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze