Sbohem plasty, čtyřpalcový iPhone 5c zmizel z nabídky

8

Pokud byl někdo donedávna zastáncem menší úhlopříčky u chytrých telefonů, pak to byla společnost Apple. Po dnešní konferenci je však patrné, že nejmenší – čtyřpalcový iPhone postupně mizí z nabídky. Dnes skončil plastový a barevný model s označením 5c. Náhrada za něho nepřišla.

TIP: Recenze Apple iPhone 5c – Hravý napohled, dravý uvnitř

Byl to Steve Jobs, kdo tvrdil, že Apple nikdy nebude prodávat chytré telefony s velkou úhlopříčkou, které se hůře ovládají jednou rukou. Jenže už iPhone 5 přinesl čtyřpalcový displej, což o dva roky déle překonal iPhone 6 se svým 4,7palcovým displejem. Poprvé také Apple vkročil na pole tabletofonů, kde si více než dobře vede iPhone 6 Plus. Nejmenším mohykánem tak zůstával čtyřpalcový iPhone 5c, jenž nabízel stejný hardware jako iPhone 5.

Apple iPhone

Jenže po dnešní konferenci je jasné, že Apple to s barevným a plastovým iPhonem zatím vzdává a minimálně rok v nabídce žádný takový mít nebude. V současné době tak zájemci o kompaktní iPhone musí sáhnout po modelu 5s, který v nabídce nadále zůstává. Je také otázka, zda se za rok dočkáme nového levnějšího modelu, nebo zda se Apple zaměří pouze na prémiové kovové iPhony.

Diskuze ke článku
Adam Š.
V nabídce nadále zůstává iPhone 5S, takže pořád je k dispozici 4" zařízení.
Jiří Jícha
Jiří Jícha
Ohledně první věty perexu - Apple nebyl donedávna průkopníkem menší úhlopříčky (to moc nedává smysl), nýbrž byl jedním z mála výrobců, kteří malou úhlopříčku stále nabízeli.
Readytogo
Byl to Steve Jobs, kdo tvrdil, že Apple nikdy nebude prodávat chytré telefony s velkou úhlopříčkou, které se hůře ovládají jednou rukou.

Ked si pozriete predstavenie prveho iphonu z roku 2007, tak si vsimnete,ze jobs (ako spravna lama) casto ovlada iphone s 2 rukami.
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Ačkoli nejsem velký fanda současné politiky Applu, tak tohle je (byla) promarněná šance. Kdyby stál 5C s 16GB pamětí do 8000 Kč byla by to velká konkurence pro Androidí střední třídu. Ideální telefon pro ty kdo to neřeší, ale chtějí "ten iphone, protože se dobře ovládá". Případně pro ty, kdo upřednostní rozměr před výkonem (na WhatsApp, FB Messenger a předpověď počasí výkonu měla 5C dost). Spoustě lidí sedí iOS svým ovládáním, ale nechtějí / nemohou dát za telefon 15 tisíc a víc. Potenciál "levného iPhonu pro masy" zůstal nevyužit právě proto, že nebyl levný. Kdyby ano, mohl být podíl na trhu iOS / Android úplně jiný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze