Čtyři tajné Xperie unikají: novinky řady X se letos zásadně nezmění

32

Barcelonský veletrh letos nevynechá ani japonské Sony a jistě se můžeme těšit na několik novinek. Jistou formou nápovědy je nejnovější únik, který nám odhaluje hned čtveřici telefonů řady X, které by měly být stěžejní pro letošní rok.

Tisková konference Sony je naplánována na pondělní ráno, a tak máme ještě několik hodin na to si zaspekulovat. Zásadně nám v tom pomáhá nejnovější únik, na kterém je zachycena čtveřice doposud nepředstavených telefonů. Na první pohled je zřejmé, že půjde o Xperie. Originální vzhled si Sony nadále drží a chladným jej nechává také zmenšování rámečků. Ty Sony umazává jen po bocích. Modrý model na obrázku má prozatím označení Xperia BlancBright a rozpoznáte jej například dle umístění laserového ostření a diody pod fotoaparátem. Displej by měl mít 5,5palcovou úhlopříčku a Quad HD rozlišení. Pod kapotou má tepat nový procesor Snapdragon 653.

TIP! Potvrzeno: Sony SmartWatch 3 nedostanou Android Wear 2.0

Sony Xperia
Sony Xperia XA Ultra (2017), Xperia XA 2, Xperia XZ Premium a Xperia BlancBright

Černý model na obrázku již má být druhá generace Xperie XZ, o které se již nějakou chvíli spekuluje a v názvu by se měl objevit přídomek Premium. Bílý přístroj na obrázku ve zlaté barvě je považován za další generaci Xperie XA, o níž již také neslyšíme prvně. Dostáváme se k posledním zobrazenému modelu, u nějž zaujme LED diodový blesk na čelní straně. Pakliže se ohlédneme do historie, čelní přisvětlení měly modely řady C a pak loňská Xperia XA Ultra. Jelikož řada C již zřejmě skončila, poslední model byl představen v roce 2015, nabízí se možnost, že jde o model Xperia XA Ultra (2017).

Zdroje: twitter.com

Diskuze ke článku
Jiří
Nojsem zvědav co představí, pořád pokukuji po XZ která pomalu slevňuje tak jestli tu bude něco co by mne přesvědčilo jít do novějšího modelu
kleinak
Jde vidět, že se s tím Sony moc nesere. Dizajn jim neberu, to je každého věc, ale ty obří rámečky nad i po displejem, to je hnus. Opravdu. To potom telefon s 5palci bude stejný, nebo i větší než u konkurence s 5,5palci.
Telefony od Sony jsem měl rád od dob K750, S 700,poto K850, 970, většinou s xenon bleskem, ale dnes je to na stejné brdo a docela drahé. Děkuji nechci.
Lukáš
Sony design nikdy neumělo. Tohle už mě jako zákazníka pomalu uráží, stejně jako produkty od HTC. Vždyť je to otřesné už od pohledu, v ruce se to nedá držet jako všechny Soňáky a systém je slušně řečeno nezajímavý. Opravdu kdo dnes kupuje Sony, když je tady tolik lepších značek.
Dave
Sony ma svůj styl je pěkný a zajímavý aspoň nevypadá jako Apple a Samsung.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze