Co (ne)víme o iPhonu 7s a 8

6

Japonský web Macotakara přinesl informace o jednom z možných nástupců iPhonu 7s. Má mít pětipalcový displej a duální fotoaparát s čočkami umístěnými pod sebou. Kromě něj má Apple představit také další dva modely navazující na současné „sedmičky“ a úplně nový model 8 s OLED displejem. Zvěsti je ovšem nutné brát s rezervou.

Po poměrně nudných iPhonech 6s (a 6s Plus) a 7 (a 7 Plus) bychom se v roce 2017 opět měli dočkat větších novinek. Na internetu se proto již nyní objevuje celá řada zvěstí o tom, jak budou nové iPhony za více než 9 měsíců vypadat. S nejnovější informací přišel s odkazem na nejmenovaného taiwanského dodavatele Applu japonský web Macotakara. Podle něj je na cestě mimo jiné i 5palcový model s duálním fotoaparátem, jehož dvě čočky budou umístěné pod sebou.

iPhone 7s Macotakara

Přečtěte si také:

Pojďme si tedy shrnout, jaké iPhony nás podle dosavadních spekulací čekají. Největším tahákem má být v roce 2017 úplně nový iPhonu 8, který nabídne proměněný vzhled se skleněnou konstrukcí, bezdrátové nabíjení a především OLED displej. Vedle tohoto modelu mají ale přijít ještě další tři, které budou klasickou evolucí letošních „sedmiček“. Nabídnou tedy stejné tělo a jen mírně vylepšený hardware.

Kromě iPhonu 8 s OLED displejem má být představen iPhone 7s, iPhone 7s Plus a k nim má přibýt ještě 5palcový model, který tuto dvojici vylepšených iPhonů 7 doplní o telefon prostřední velikosti. Ten stejně jako 7s Plus nabídne duální fotoaparát, jehož čočky ale budou umístěny pod sebou a nikoliv vedle sebe. Tyto tři telefony mají mít stejnou výbavu a lišit se mají právě jen úhlopříčkou displeje a počtem, resp. rozmístěním čoček fotoaparátu.

iPhone 8 bild

Bližší informace o nových iPhonech zatím nemáme a také tyto je samozřejmě nutné brát s rezervou. Apple žádné oficiální zprávy týkající se chystaných modelů nezveřejňuje a novináři se tedy musí spolehnout na zvěsti různých nejmenovaných dodavatelů Applu a na informace od dalších zdrojů, které jsou více či méně obeznámeny se situací. Kadence, kterou různé asijské blogy chrlí nové a nové informace o budoucích iPhonech, je navíc značná a spekulace jdou mnohdy proti sobě.

Faktem navíc je, že do představení nových iPhonů stále zbývá 10 měsíců a přesnou představu o nových telefonech možná nemá ani sám Apple. Může dojít na různé změny plánu, objevit se mohou problémy ve výrobním procesu a u některých technologií se může jednoduše stát, že je Apple nedotáhne do uspokojivé podoby včas.

Velký otázník visí například nad bezdrátovým nabíjením, u kterého není jisté, že se ho podaří dostat do takové podoby, se kterou budou v Applu spokojení. Různá vylepšení, která jsou naplánována, tedy mohou být odsunuta a naopak může dojít k nečekanému pokroku u jiných vylepšení, se kterými se pro rok 2017 příliš nepočítalo.

Kolující informace o nových iPhonech tedy rozhodně nejsou zaručené zprávy a nyní se možná nedozvídáme o chystaných telefonech, ale třeba o prototypech, které se do prodeje nikdy nedostanou. I takovéto zprávy ale mohou pomoci utvořit obrázek o směřování Applu a alespoň přibližný nástin podoby jím chystaného portfolia chytrých telefonů. Jisté navíc je, že jak se bude datum představení nových iPhonů blížit, i na zprávy o nich se budeme moci snáze spolehnout.

Zdroje: macotakara.jp, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Apple lover, muck :-P
já si nad iP7 udělám dobře a vy android chudáci zalezte ha ha ha :)
fíla
tajně doufám v návrat designu čtyřek, nebo pětek. pro mě je to nudné už od šestky. apple dlouho nepřišel s ničím zajímavým a o designu jeho telefonů to platí dvojnásob. další model v nabídce by v tom udělal jedině zmatek a to doufám pravda nebude. u novým iphonů spíš trnu hrůzou s jakou "revolucí" zase přitasí než abych se vážně těšil. Čekám šok a jestli to nebude u dalšího modelu, tak věřím, že už nikdy. Hlavně bych zapomněl na design šestek a sedmičky, pryč, fuj a něco jiného Ive.
Operace se Nezdařila
Operace se Nezdařila
Bylo by super, kdyby místo odebírání funkcí něco pridali...
mental.disease
7s a 7s plus?
To by znamenalo 4. rok ten istý vzhľad?
Obdivuhodné ako Apple dokáže mnohé recyklovat. Optimalizácia nákladov, väčší zisk. Nevadí mi stále rovnaký dizajn ak je nadčasový (4/5). Ale mohli by spraviť niečo naozaj COOL, kde displej zaberá 69,99% prednej plochy :-))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze