Čínskou továrnou Foxconn zavládly nepokoje, ovlivní to dodávky iPhonů?

2
Čínskou továrnou Foxconn zavládly nepokoje, ovlivní to dodávky iPhonů?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Důvodem jsou restrikce spojené s koronavirem
  • Apple valnou většinu iPhonů vyrábí v Číně

Centrální Čína je domovem továrny společnosti Foxconn zodpovědné za produkci iPhonů, v současnosti jsou zde však namísto probíhající výroby k vidění spíše potyčky mezi zaměstnanci a ozbrojenými složkami. Důvodem jsou přísné restrikce spojené s koronavirem, kvůli nimž byli podle informací arstechnica.com noví zaměstnanci umístěni do karantény (což je standardní postup před tím, než mohou jít pracovat k výrobním linkám) bez nároků na dříve slíbené bonusy. Protesty navíc údajně začaly „jen“ kvůli tomu, že dělníci chtěli slyšet vyjádření od vedoucích pracovníků továrny, ti však na ně místo toho okamžitě zavolali policii.

Pro Apple, který vyrábí valnou většinu iPhonů v Číně, to tak znamená další komplikace, údajně se však již ze zmíněné továrny snaží přesunout produkci jinam. V současné podobě se tak nepředpokládá, že by to nějak zásadně ovlivnilo dodávky iPhonů, rozhodně je to však důvodem ke znepokojení.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
V čínské továrně jsem nebyl, tak nevím, co je pravda a co propaganda. Pravdou je, že ČLR tvrdě zasahuje proti šíření koronaviru a to kdekoliv na svém území. Je zde však i jiný pohled, zejména v jakém postavení je firma Foxconn v Číně, a snaha o přemístění výroby zejména do Indie. Protesty mohou být záměr sledující zcela jiný cíl. V dnešní době jsem zcela nedůvěřivý k jakýmkoli určitě pravdivým zprávám.
Porydge Covername
Porydge Covername
Jasně že neovlivní, iPhone je přeci emerickej.🤭😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze