Čína zablokovala další sociální síť, Pinterest

7

Další sociální síť dostala v Číně stopku. Nejnověji omezení postihlo americký Pinterest, který uživatelům umožňuje tvorbu kolekcí z jejich fotografií.

Pinterest

Komunistická Čína je známa mnohými omezeními, které se v dnešní době týkají internetu a především sociálních sítí. Po Facebooku či Twitteru došlo nejnověji k zablokování sociální sítě Pinterest. Ta od roku 2012 uživatelům umožňuje tvorbu tématických kolekcí z obrázků či fotografií. Svou tvorbu pak uživatelé mohou sdílet, navzájem hodnotit či komentovat. Ačkoliv tak na Pinterestu uživatelé nejčastěji pracují s vlastními snímky z běžného života, přistoupil čínský internetový cenzurní systém The Great Fire Wall k zablokování přístupu pro čínské uživatele. Konkrétní důvody samozřejmě obeznámeny nebyly, ale je možné je shrnout tak, že se Pinterest nějakým způsobem znelíbil čínské vládě.

TIP! Bombaj zakázala pořizovat na vybraných místech selfies

S problémovým přístupem k různým sociálním sítím či celkově všem službám od Googlu se pravidelně setkává i redakce mobilenet.cz při svých zahraničních cestách. Abychom vás mohli vždy spolehlivě informovat, musíme využívat Virtuální privátní síť (VPN), pomocí které lze regionální omezení obejít. Samotná společnost Pinterest se k celé situaci v tuto chvíli ještě nevyjádřila.

Stáhnout Pinterest

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
namil
Ochranu před americkými sociálními službami lze považovat ze benefit;)
Pesedm
Ano komunistická Čína a doporučuji se tam zajet podívat. ČR je nikdy nedožene. Ale o to nejde.
Americký Pinterest je největší robot vykradač bez svolení autorů. I já je několikráte opakovaně žádal o smazání ,,vypůjčených,, fotografií.
Patří jim to.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze