Chytré hodiny Amazfit T-Rex Ultra: tentokrát se s nimi i potopíte

7
Chytré hodiny Amazfit T-Rex Ultra: tentokrát se s nimi i potopíte
Fotografie: Amazfit
  • V robustním těle je zasazen 1,39" AMOLED displej s vysokým jasem
  • Potěší odolnost při potopení až do 30 metrů, stejně jako dvoupásmová GPS
  • Při intenzivním používání vydrží hodinky 9 dní

Segment vysoce odolných chytrých hodinek se dnešním dnem opět rozrostl. Amazfit představil model T-Rex Ultra. Jde o rozšiřující verzi předchozí varianty, avšak tentokrát je určena ještě náročnějším uživatelům. Tělo hodinek je z polymerové slitiny a díky certifikacím EN13319 a ISO 6245 jsou hodinky vhodné i k potápění až do hloubky 30 metrů. Nerezovou ocel pak výrobce použil pro lunetu, zadní část hodinek a také tlačítka. Robustnost dotváří i větší tloušťka či hmotnost 89 gramů.

Amazfit T-Rex Ultra

Podstatný je také vojenský standard MIL-STD s 15 různými testy. Mezi nimi figuruje i test odolnosti vůči blátě, kdy hodinky musí udržet úlomky i usazeniny zcela mimo tělo. Chytré hodinky rovněž dokážou fungovat i v extrémních teplotách od -30 °C do +70 °C.

Amazfit T-Rex Ultra

Displej si T-Rex Ultra ponechaly kruhový, je typu AMOLED a má dostatečně jemné rozlišení. Potěší vysoká úroveň jasu až 1 000 nitů. S čitelností venku by tak neměl být sebemenší problém. Dostalo se na biometrický senzor BioTracker PPG, který by měl velice přesně měřit srdeční frekvenci a okysličení krve. Samozřejmostí je měření mnoha sportovních aktivit, přičemž hned 25 jich hodinky dokáží detekovat automaticky.

Dostalo se i na dvoupásmovou GPS, kdy je možné si stahovat mapové podklady přímo do hodinek a neustále mít na očích, kde přesně jste. Z konektivity nechybí ani Bluetooth 5.0 a Wi-Fi, o propojení se stará systém Zepp OS. Ten umožňuje i stahování aplikací do hodinek, kupříkladu i takové pro propojení s akční kamerou GoPro.

Amazfit T-Rex Ultra

T-Rex Ultra jsou vybaveny baterií s kapacitou 500 mAh, která slibuje 20 dní výdrže při běžném používání a 9 dnů při velmi intenzivním. Nabíjení probíhá skrze magnetickou kolébku. Hodinky rovněž lákají na speciálním režim Endurance GPS, pomocí kterého vám zařízení vydrží až 3 dny se zapnutými daty o poloze.

Amazfit T-Rex Ultra se budou prodávat za zhruba 11 tisíc korun s daní, ovšem o konkrétní dostupnosti prozatím informace nejsou.

Technické parametry Amazfit T-Rex Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce47,3 × 47,3 × 13,5 mm, 89 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor500 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Juraj S
Juraj S
Naposledy upraveno: 24. 3. 2023 14:39
Platbu hodinkami Amazfit urobime? Telefonovanie iba cez BT?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Jak se zobrazují upozornění z mobilu.....jde odpovídat ?
Karel Moravec
Karel Moravec
Můžete mi prosím vysvětlit titulek "Tentokrát se s nimi potopite"?
Vlastním T-REX 2, běžně se s nimi potapim,protože jsou vodotěsné do 100 metrů.
Franta Kulisek
Franta Kulisek
No, skoro jsem o nich uvazoval, ale nemoznost bezdratoveho nabijeni a potreba zase nejakeho specialniho nesmyslu, je jasny deal breaker ....... no, ted mam timexy, ale objednal jsem si Huawei GT3 56mm, mely by vydrzet stejne, maji volitelne ciferniky s vterinama (opet dealbreaker u vsech fitness trackeru), ale hlavne, maji bezdratove nabijeni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze