Chytré hodinky od Samsungu umí měřit EKG, nově i v České republice

7
Chytré hodinky od Samsungu umí měřit EKG, nově i v České republice
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Pro měření krevního tlaku a EKG je nezbytná certifikace
  • Ta se nyní rozšířila do dalších 31 zemí po celém světě
  • Nové funkce se týkají modelů Galaxy Watch Active2 a Galaxy Watch 3

Nejnovější chytré hodinky od Samsungu, Galaxy Watch Active2 a Galaxy Watch3, přinesly zajímavé zdravotní funkce. Chlubí se totiž možností měřit krevní tlak a také EKG. Samotný hardware pro fungování EKG je však uživatelům k ničemu, pokud výrobce neobdrží veškerá povolení od příslušných orgánů, což byl přesně případ hodinek od Samsungu. Doposud byly funkce plně k dispozici pouze uživatelům v Jižní Koreji a USA. Server sammobile.com však dnes informuje, že dochází k rozšíření do dalších 31 zemí po celém světě.

Úplný seznam zemí zahrnuje Belgii, Bulharsko, Českou republiku, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francii, Chile, Chorvatsko, Island, Indonésii, Irsko, Itálii, Lotyšsko, Litvu, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Spojené arabské emiráty a Velkou Británii. Podstatné je, že na seznamu figuruje právě i naše vlast.

Pro správné využití měření krevního tlaku a EKG je nutné stáhnout aplikaci Samsung Health Monitor z obchodu Galaxy Store, kde by se měla během dnešního dne objevit. Ještě dříve je nutné aktualizovat software samotných hodinek. Nejnovější verze firmwaru vám může být nabídnuta automaticky, případně ji zkontrolujte skrze aplikaci Galaxy Wearable na vašem telefonu.

Stáhnout Galaxy Wearable

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Johnny Grepp
Johnny Grepp
Podstatné je, že GW ani po třech letech neumí Samsung Pay.
Daniel Rokos
Daniel Rokos
Hlavně je k tomu potřeba Samsung telefon.Jinak je veškerá aktualizace na nic.
Lubomir B.
Lubomir B.
Naposledy upraveno: 23. 2. 2021 10:50
Prosím o odpověď. Je možné tuto funkci zprovoznit nějakým způsobem i když nemám Samsung telefon?
Michal Novák
Michal Novák
Podstatné však je, že bez telefonu Galaxy máte smůlu. Samsung opět dokázal zač stojí. Nestačí vám drahé hodinky, musíte mít i jeho telefon, což je naprosto neopodstatněné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze