Chytré hodinky od Googlu bude pravděpodobně pohánět čipset Exynos

2× aktualizováno
Chytré hodinky od Googlu bude pravděpodobně pohánět čipset Exynos
Fotografie: Ondřej Pohl, mobilenet.cz
  • Práce na projektu Rohan se údajně zrychlily a už se testuje prototyp
  • Uvedení je v plánu během roku 2022, nejspíše na jaře
  • Úniky prvních informací však revoluci neslibují

Aktualizováno 30. 12. 2021

9to5google.com obdržel informaci, podle které by mohl chystané chytré hodinky s kódovým označením Rohan pohánět procesor Exynos. Prozatím není jasné, jestli by se mělo jednat o Exynos W920 použitý i u nejnovější řady Galaxy Watch4. Vzhledem k úzké spolupráci Googlu a Samsungu na nových čipech Tensor, by však nasazení (upraveného) čipsetu Exynos nebylo velkým překvapením.

Aktualizováno 13. 12. 2021

Zatímco původní informace tajnou prezentaci pouze citují, leaker Jon Prosser se dokonce dostal k několika obrázkům a nenechá si je pro sebe. V následujícím videu zmiňuje poměrně podrobně historii hodinek od Googlu, aktuální rendery jsou k vidění zhruba od 7. minuty. Lze si tak povšimnout 2,5D skla, které vytváří dojem, že hodinky nemají skutečný rámeček. Na jednom z propagačních snímků je zmiňována „jednota softwaru a hardwaru“, snad se tedy Google skutečně zaměří na to, co je na hodinkách s otevřeným operačním systémem nejdůležitější.

Původní informace z 3. 12. 2021

Spekulace o tom, kdy se objeví chytré hodinky, za které se postaví sám Google, už jsou stejně staré jako toto zařízení. Google už jednou plánoval vydat pod svým jménem přístroje od LG, ale z toho mělo na poslední chvíli sejít. Další vlna spekulací se objevila poté, co Google koupil Fitbit, patenty Fossilu a také začal shánět zaměstnance, kteří dané problematice rozumějí. Hmatatelného výstupu jsme se dosud nedočkali, a to ani na akci, kdy Google představoval přelomové Pixely.

Poslední zpráva však mluvila pouze o odsunutí termínu na příští jaro a v podobném duchu se vyjadřuje i businessinsider.com. Jeho redaktoři měli možnost nahlédnout do interních dokumentů, kde se píše o projektu s krycím názvem Rohan. Součástí dokumentu byly i umělecké rendery. Z nich vyplývá, že Google na rozdíl od Applu vsadí na klasický kulatý tvar a obrazovka by neměla mít skoro žádné rámečky. Zaměstnanci, kteří si přáli zůstat v anonymitě, rovněž tvrdí, že práce na projektu Rohan se v poslední době velice zrychlily. Už má dokonce existovat prototyp, který testují nejenom členové týmu, ale také další zaměstnanci.

Z jejich zpětné vazby je ale jasné, že na nás nějaká revoluce nejspíše nečeká. Zařízení je údajně nutné nabíjet každý den a jedna ze stížností směřovala na rychlost, respektive pomalost nabíjení. Dokonce padl i termín, kdy by hodinky měly přijít na trh – pokud testování neodhalí problémy, pak je v plánu zmiňované jaro, v horším případě to bude zbytek roku 2022.

Diskuze ke článku
Deny Roky
Deny Roky
Co je to za blbost.Proti Garmin,Polaru.Nebude to sportester.Budou to Smartwatch.
Martin Prokop
Martin Prokop
Otázka zní jestli to bude lite zařízení na hranici náramku nebo heavy duty a pujde proti Garminům, Polaru a spol.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze