Chytré hodinky Honor MagicWatch 2 umí nově změřit okysličení krve

8
Chytré hodinky Honor MagicWatch 2 umí nově změřit okysličení krve
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkce bude dostupná od 18. dubna
  • Novinkou je také monitoring menstruačního cyklu

Chytré fitness hodinky Honor MagicWatch 2 získávají s příchodem nejnovější aktualizace dvě nové funkce monitoringu zdraví, které budou dostupné postupně na všech zařízeních od 18. dubna 2020. Nově si tak na chytrých hodinkách uživatelé naměří okysličení krve (funkce SpO2 Monitor) a pro dámy přibude také možnost monitoringu menstruačního cyklu. Tato funkce bude nejprve dostupná u 42mm modelu, později i na hodinkách se 46mm ciferníkem.

Měření okysličení krve s funkcí SpO2 Monitor (Pulse Oxygen Saturation)

Hodnota okysličení krve může být zásadní pro správnou funkci jednotlivých buněk i celého organismu. Honor MagicWatch 2 pomáhá měřit okysličení krve v krevním oběhu podle toho, jak se tělo adaptuje v průběhu cvičení nebo také při zátěži ve vysoké nadmořské výšce. Pomůže identifikovat, jestli je potřeba v průběhu cvičení ubrat a v nejkrajnějším případě navrhne vyhledání lékařské pomoci.

Kyslík v krvi je nezbytný pro dodání energie do svalů. Čím je obsah kyslíku v krvi vyšší, tím se zlepšuje fungování celého metabolismu. Okysličení krve by se v optimálním stavu mělo pohybovat kolem 94 %. Pokud skóre klesá pod 89 %, značí to nižší okysličení krve, které může zapříčinit pocity únavy, ospalosti nebo malátnosti.

Monitoring menstruačního cyklu

Honor do chytrých hodinek přidává také monitoring menstruačního cyklu, který pomáhá měřit jednotlivé cykly a symptomy včetně předpovědi a zobrazování dat u jednotlivých cyklů a díky dalším funkcím může pomoci se spánkem nebo při dalších denních aktivitách v období periody. Navíc notifikace upozorní na blížící se periodu několik dní předem, podle toho, jak si funkci na hodinkách nastavíte.

Technické parametry Honor MagicWatch 2 46 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce45,9 × 45,9 × 10,7 mm, 41 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 32 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor455 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostleden 2020,
Diskuze ke článku
fryy
meria to už od včera.
Libor
Nemate prosim informaci, zda se v nejake blizke budoucnosti prida do sportovnich rezimu i golf? Myslim tim nahrani hrist a mereni vzdalenosti od greenu. Diky moc
Pesedm
Nová verze
1.0.6.32 20.30 MB
Vydáno: Duben 2020
Poznámka
1) Postup aktualizace v aplikaci ukazuje pouze přenos aktualizačního balíčku, ten je poté pro dokončení aktualizace nutné nainstalovat na hodinkách.
2) Baterie hodinek musí být nabitá alespoň na 20 %, aby bylo možné aktualizaci provést.
Aktualizace
1) Přidává funkci měření Sp02
Optimalizace
1) Vylepšuje stabilitu systému
Petr
Hodinky mám teprve druhý den, velká spokojenost s funkcemi i monitorem kyslíku v krvi, ale zásadně mi zde chybí možnost exportovat záznam trasy běhu či na kole do formátu gpx.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze