Chytré hodinky Honor MagicWatch 2 oficiálně: mají 14denní výdrž a nový Kirin A1

8
Chytré hodinky Honor MagicWatch 2 oficiálně: mají 14denní výdrž a nový Kirin A1
  • Příznivci sportu ocení 15 integrovaných sportovních režimů
  • Menší 42mm verze se chlubí „pouze“ týdenní výdrží
  • Hodinky by se u nás měly prodávat za cenu nepřesahující 5 tisíc korun

Honor dnes představil chytré hodinky MagicWatch 2, které se chlubí až dvoutýdenní výdrží, voděodolností do hloubky 5 ATM a sportovními funkcemi, které nadchnou nejednoho aktivního uživatele. Například plavce může zaujmout možnost měřit srdeční tep během plavání, stejně jako spálené kalorie, vzdálenost, rychlost nebo SWOLF, tedy součet počtu záběrů a sekund, které jsou potřeba k přeplavání jednoho bazénu (čím nižší hodnota, tím efektivnější plavání je).

V průběhu každodenního používání hodinky monitorují srdeční tep a dokáží varovat v případě, že je příliš nízký/nepřiměřeně vysoký. Pokud se majitel hodinek nachází ve stresu, může se uklidnit pomocí dýchacího cvičení nebo si zlepšit kvalitu spánku, kterou může díky hodinkám rovněž monitorovat. MagicWatch 2 jsou navíc schopny odhalit 6 nejběžnějších spánkových onemocnění.

42mm a 46mm varianty Honor MagicWatch 2

Příznivci sportu ocení 15 integrovaných sportovních režimů od chůze, běhu až po veslovací trenařer. Díky přítomnosti navigačních systémů GPS a GLONASS je rovněž možné zaznamenávat trasu. Tělo hodinek je vyrobeno z nerezové oceli 361L ve dvou velikostech – větší 46mm verze je pro muže, menší 42mm verze pro dámy. AMOLED obrazovka o uhlopříčce 1,4, respektive 1,2 palce se chlubí jemným rozlišením 454 × 454 pixelů, případně 390 × 390 pixelů u menší varianty.

V útrobách MagicWatch 2 je, podobně jako u Huawei Watch GT2, nový čipset Kirin A1 a 4GB úložiště, z něhož mohou být využity 2 GB pro uložení až 500 hudebních skladeb. Díky vylepšenému Bluetooth je možné hodinky udržet propojené se smartphonem teoreticky až do vzdálenosti 150 metrů.

Udávaná dvoutýdenní výdrž vychází z předpokladu, že bude uživatel každý týden využívat aktivovanou GPS po dobu 90 minut, uskuteční 30 minut telefonních hovorů (přes Bluetooth) a na 30 minut použije hudební přehrávač. Zatímco větší varianta nabídne zmíněnou 14denní výdrž, menší slibuje „pouze“ týdenní provoz.

Hodinky se dostanou na trh 12. prosince a jsou de facto kopií námi nedávno otestovaných Huawei Watch GT2. Menší verze startuje v Evropě na ceně 179 eur (přes 4,5 tisíce Kč) a za 46mm variantu zájemci zaplatí 189 eur (necelých 5 tisíc).

Technické parametry Honor MagicWatch 2 46 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce45,9 × 45,9 × 10,7 mm, 41 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 32 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor455 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostleden 2020,
Diskuze ke článku
Petr
Chybí informace jaký v tom běží systém a jestli ty aktivity z toho dostanu do něčeho normálního jako Strava.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Jako dvou tydenni vydrz je na hrane snesitelnosti ...... ale opet bez OS? Cili brutalni omezeni a vendor lock aplikaci a statistik, jak tu pisou lidi v diskuzi ...... proc tam nedaji ten wearos nebo neco? A pak se divi, ze lidi kupujou 3x drazsi apple s sice neakceptovatelnou vydrzi, ale proste a jednoduse jedine FUNKCNI!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze