Chytré hodinky ASUS VivoWatch SP pro zdravý životní styl vstupují na náš trh

4
Chytré hodinky ASUS VivoWatch SP pro zdravý životní styl vstupují na náš trh
Fotografie: mobilenet.cz
  • Ve výbavě najdeme integrované senzory EKG i PPG
  • Doprovodná aplikace HealthConnect uživatelům poskytuje personalizované zdravotní tipy
  • Na jedno nabití zvládnou hodinky až 14 dní používání

ASUS začal v Česku a na Slovensku prodávat chytré hodinky VivoWatch SP, které jsme si mohli krátce vyzkoušet už na sklonku předminulého roku. Hodinky s 1,34" LTPS TFT LCD displejem monitorují zdravotní stav uživatele prostřednictvím senzorů pro elektrokardiografii (EKG) a fotopletysmografii (PPG) a chlubí se až 14denní výdrží na jedno nabití.

ASUS Vivowatch jsou chytré hodinky s EKG pro sportovce

Sledování zdraví ve dne i v noci

VivoWatch SP jsou vybaveny dvojicí senzorů EKG (elektrokardiografie) a PPG (fotopletysmografie), které umožňují vypočítat dobu PTT a také měřit srdeční frekvenci, kvalitu spánku, fyzickou aktivitu a úroveň stresu po celý den.

Díky senzoru EKG měří VivoWatch SP sympatickou a parasympatickou reakci těla a vypočítávají index vitality a index relaxace během jedné minuty. Tyto dvě hodnoty se pak využijí k výpočtu indexu harmonie těla, který nositelům poskytuje snadno srozumitelný pohled na celkovou stresovou reakci.

ASUS HealthConnect

ASUS VivoWatch spolupracují s mobilní aplikací ASUS HealthConnect, která využívá technologii HealthAI. Ta pomáhá uživatelům spravovat údaje o jejich zdravotním stavu a poskytuje personalizované zdravotní tipy založené na naměřených hodnotách a osobních návycích. S aplikací ASUS HealthConnect si uživatelé mohou prohlížet informace o svém krevním tlaku, srdeční frekvenci, cvičení, úrovních stresu, kvalitě spánku nebo menstruačním cyklu.

ASUS VivoWatch SP sledují zdravotní údaje uživatele 24 hodin denně, což uživateli umožňuje získat ucelenější obraz o stavu kardiovaskulárního systému, než může odhalit jen občasné měření. Zaznamenané údaje o cvičení a činnosti zahrnují denní počet kroků, ušlou vzdálenost, spálené kalorie a délku tréninku. Intuitivní měření úrovně stresu poskytuje srozumitelný přehled denní hladiny stresu založený na variabilitě tepové frekvence (HRV).

ASUS HealthConnect zahrnuje také sledování menstruačního cyklu, což ženám umožňuje odhadovat ovulaci a plodné dny, zaznamenávat projevy jednotlivých fází menstruačního cyklu a získat přehled o svém celkovém zdraví.

Sledování cvičení a fitness

VivoWatch SP jsou vybaveny vestavěným snímačem Pulse O2, který měří saturaci krevního kyslíku, což nositeli umožní zjistit, jak dobře se jeho tělo přizpůsobuje cvičení a kdy je čas na odpočinek. VivoWatch SP jsou také schopny detekovat aerobní srdeční frekvenci a vizuálně nebo vibracemi upozorní, pokud nositel provádí aerobní cvičení zdravým způsobem nebo když se naopak nadměrně přetěžuje.

Hodinky jsou voděodolné do hloubky 50 metrů.

Integrovaný GPS senzor dokáže sledovat venkovní tréninky s různými statistikami aktivit, včetně rychlosti, vzdálenosti a doby trvání. Výškoměr zase určuje aktuální nadmořskou výšku a výškový graf, jestliže uživatel provozuje pěší turistiku nebo se věnuje horolezectví.

ASUS VivoWatch SP umožňují sledovat počet kroků, které uživatel za den ušel a počet podlaží, které za den vystoupal, a připomínají, že je čas zvednout se ze židle a pravidelně se hýbat.

ASUS VivoWatch SP jsou voděodolné do hloubky 50 metrů, takže je lze nosit při plavání nebo venkovních sportovních aktivitách, a poskytují výdrž baterie až 14 dní v normálním provozu.

Díky univerzálnímu designu, který umožňuje jednoduše odepnout 22mm řemínek, lze snadno změnit vzhled VivoWatch SP. Také lze vybírat z atraktivních ciferníků. Hodinky se prodávají za 6 990 Kč, resp. 264,90 eur včetně DPH.

Technické parametry ASUS VivoWatch SP

Kompletní specifikace
Konstrukce53,5 × 46,5 × 14,2 mm, 36 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,34" (320 × 300 px), tvar: ?
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ?, NFC: ?
ChipsetCPU: 1×1,15 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor200 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, 6 990 Kč
Diskuze ke článku
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Proč většina hodinek, postrádá telefonování????
Když jsem kupoval Honor Magic Watch 2 a to právě k vůli tomu telefonování, tak jsem si myslel, že to bude jen taková okrajová záležitost, že si zavolám z hodinek,že to použiji jen tak občas a musím říct, že je to jedna z funkcí, kterou využívám každý den a jsem max. spokojen.
A dnes, po roce užívání prostě hodinky bez volání nechci.
Takže za mě s cenovkou kolem 4tisíc i méně, bezkonkurenční cena.
Jen ty GS Pro s nynější slevou vyjdou na 4tis a vydrží skoro 30dní, jsou lepší volba.
Jenže pro mě nejsou elegantní, jsou více outdor, jinak funkce stejné.
A lidi, Honor Watch mi fungují i s Pixelem a ten je od Google, sice rozchodit to chvilku trvalo, ale už rok to funguje OK i aktualizace chodi.
Můžu doporučit.
Deny Roky
Deny Roky
U hodinek používám jen sportovní funkce.Podle mého je volání naprosto o ničem.Snad jen ještě rychle odpovědět na zprávu.Ale chodit po městě a mlmlat do hodinek,kde stejně neni pořádně rozumět.Odzkoušeno,Honor,Samsung,Huawei.
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Ach jo, jde vidět, že vlastně hodinky ani nepotřebujete.
Volání z hodinek používám hlavně v práci, kde trávím skoro 9 hodin denně, telefon mám v kapse a ruky věčně špinavé, To jako vždycky když mi někdo zavolá, si pujdu nejdřív umýt ruce, abych ho mohl vytáhnout z kapsy a přijmout hovor????
To asi ne.
A taky ho používám v autě, jelikož jezdím s VW Transportér r.v. 89 a tam rádio origo s handsfree není.
Na ulici rozhodně z hodinek netelefonuji.
A nebo, když pracuji na střeše, aspoň mi telefon nespadne dolů.
A můžu říct, že telefonů mám tak 3-4 denně a baterie stejně vydrží 9dní. Za mě a pro mě, nejlepší hodinky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze