Chystaný Xperia Tablet od Sony nabídne zajímavé příslušenství

1

Oficiální představení nového tabletu řady Xperia je na spadnutí a na internet postupně unikají další nové informace. Poslední únik obsahuje fotografie volitelného příslušenství, které si zákazníci budou moci k tabletu dokoupit.

V našem starším článku jsme vás podrobně informovali o tom, s jakou výbavou připravovaný tablet od Sony, prozatím pojmenovaný jako Xperia Tablet či Xperia Tablet S, přijde. Displej by měl mít úhlopříčku poněkud nestandardních 9,4 palce při rozlišení 1280×800 pixelů. O výkon se postará 4 jádro nVidia tegra 3. Chybět by neměl ani kvalitní fotoaparát a nebo baterie s dostatečnou výdrží. Vše by mělo být zabaleno v líbivém designu ve stylu složených novin, který navazuje na loňský model Sony Tablet S.

Tablet s logem Xperia na dříve uniklých snímcích

Tip: přečtěte si také článek - Tajný Sony Xperia Tablet (S?): nové foto (2x aktualizováno)

Xperia Tabet bude v portfoliu japonského výrobce určitě důležitým produktem. Ten jej proto podpoří významnou marketingovou kampaní nebo také bonusem v podobě zajímavého příslušenství. Teď ale nemáme na mysli sluchátka, USB kabel či paměťovou kartu. Tyto propriety se k tabletu budou dodávat již v základním balení. Sony však nabídne i další prémiové příslušenství. To si zákazníci budou moci k tabletu dokoupit a obohatit se tak o lepší zážitek z jeho používání.

Klávesnice jako pouzdro

Prvním kouskem ze sestavy příslušenství k Xperia Tabletu bude pouzdro. V našem předchozím článku jsme vám přinesli fotografie všech sedmi barevných provedení, ve kterých se bude prodávat. To jsme ovšem ještě netušili, že jeho jedinou funkcí nebude pouze ochrana tabletu. Jak totiž vyplývá z dnes uniklých snímků, pouzdro po správném rozložení obsahuje plastové úhchytky do kterých se tablet vloží. Pod ním se vám pak naskytne možnost používat prostornou klávesnici. Je otázkou, jak moc dobře se díky velmi malé výšce jednotlivých tlačítek bude na klávesnici psát. V každém případě Sony chválíme za velice originální řešení "2 v 1".

Válec se spoustou muziky

Dalším do party bude hudební dokovací stanice. Ta se bude skládat ze tří částí. První část bude dock pro připojení tabletu skrze speciální konektor. Ten se poté pravděpodobně skrze Bluetooth či Wi-Fi spojí s další částí kterou je reproduktor ve tvaru válce. Sony k němu bude dodávat i dálkové ovládání, což je ta třetí část. Odhadujeme, že toto bude asi nejdražší příslušenství, jaké si k Xperia Tabletu budete moci dokoupit. Cena se bude pohybovat v řádech tisíců korun.

Kouzelná "lampička" pro tablet

Co se týče možností konektivity, nabídne tablet na svém těle microUSB konektor, kterým se bude nabíjet a synchronizovat s PC a dalšími periferiemi, poté speciální proprietární konektor pro připojení značkového příslušenství a jako poslední pak 3,5 mm jack konektor pro sluchátka. Že vám v této sestavě něco chybí? Správně, díky absenci HDMI konektoru si k tablet nespojíte například s televizí. Výrobce to vyřeší vydáním speciálního stojánku. Ten na první pohled připomíná stojánek na běžnou lampičku, kterou má každý z nás doma na nočním stolku. Ve skutečnosti je to ale dock, který v sobě integruje HDMI konektor, který nahradí jeho zmenšenou variantu přímo na tabletu. "Lampička" navíc ještě nabídne klasický USB konektor, což určitě také není k zahození. Nakonec ještě dobrá zpráva pro všechny milovníky sledování filmů. Tablet s logem Xperia na zádech totiž k tomuto docku půjde připojit ve všech polohách včetně landscape (na šířku).

Stylový stojánek aneb borec na konec

Posledním z řady příslušenství k Xperia Tabletu je obyčejný stojánek, nebo chcete-li dock. Obyčejný ale patří spíše do uvozovek. Stojánek sice nebude mít jinou funkci, než to že do něj tablet zasunete a budete s ním dále pracovat, to mu ale ani v nejmenším neubírá na kráse. Jeho design připomínající bumerang korunovaný povedenou stříbrnou barvou jetotiž opravdu požitek pro oči.

Xperia Tablet (S?) bude jedním z vrcholů tiskové konference Sony na veletrhu IFA 2012 v Berlíně, která se uskuteční již tuto středu v podvečer. To, že se Sony rozhodlo k němu vyrábět i různorodém příslušenství mu může jenom pomoci. My se tiskovky zůčastníme a prostřednictvím článků přineseme maximum dostupných informací, živé fotografie a videopohledy na všechny zařízení, které japonský výrobce představí. Tabletu pak budeme věnovat zvláštní pozornost. Z pohledu Sony je to totiž klíčové zařízení na perspektivním trhu, který ještě zdaleka nedosáhl vrcholu a na kterém se mu doposud příliš nedařilo.

Zdroje: xperiablog.net, forum.xda-developers.com