Huawei MatePad Pro 2 se blíží. Představí se ve středu s Harmony OS

aktualizováno
Huawei MatePad Pro 2 se blíží. Představí se ve středu s Harmony OS
Fotografie: Huawei
  • Očekává se nasazení více než 12palcového OLED displeje
  • Zařízení bude vybavené systémem PadOS založeném na Harmony OS
  • Výkon má zajistit procesor Kirin 9000

Aktualizováno 28. 5. 2021

Huawei na weibo.cn láká na již dříve spekulovaný tablet MatePad Pro 2. Představení má proběhnout 2. června, tedy již ve středu. Jak naznačuje grafika, tablet se ukáže po boku chytrých hodinek Watch 3. Je také nasnadě, že bude vybaven novým operačním systémem Harmony OS.

Huawei MatePad Pro 2

Původní informace z 10. 2. 2021

Na stránkách weibo.com se objevily informace o údajně chystaném tabletu Huawei MatePad 2 Pro 5G. Řada MatePad je vyhrazena špičkovým tabletům a nejinak by tomu měl být i do budoucna. Spekulace zmiňují kupříkladu nasazení procesoru Kirin 9000, který se nachází i v chytrém telefonu Mate 40 Pro. V případě displeje prozatím nepanují jasné informace, nejčastěji se však hovoří o 12,9palcovém OLED panelu se 120Hz obnovovací frekvencí.

Zajímavostí bude operační systém, kde již nebude figurovat Android, nýbrž PadOS, který je založen na systému Harmony OS od Huawei. Nabíjení tabletu má probíhat výkonem 40 W, přičemž podpora bezdrátového nabíjení se 27 W rovněž nemá chybět. Jak napovídá samotný název, dojde i na podporu sítí 5G. Na další informace si v tuto chvíli budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze