Chystaný Apple iPad s 10,9" displejem údajně přijde o Home Button

4

Navzdory tomu, že trh s tablety v posledních letech spíše stagnuje či mírně klesá, společnosti na něj rozhodně nezanevřely. Také Apple připravuje nové modely a dočkat bychom se poprvé měli displeje s úhlopříčkou 10,9 palce. Velikost však bude shodná se současným modelem Pro.

Apple iPad Pro (9.7)
Současný Apple iPad Pro (9.7)

Nová generace klasického iPadu od Applu by se měla představit v příštím roce. Současný model s označením Apple iPad Pro (9.7) má úhlopříčku 9,7 palce. Nástupce by však měl nabídnout 10,9palcový displej, přičemž fyzické rozměry tabletu by měly zůstat zachovány. Apple tak zřejmě displej natáhne více ke krajům. To ostatně podporují i další spekulace, které hovoří o tom, že zmizí tlačítko pod displejem, známé jako Home Button. Zcela bez rámečků však tablet nebude, a tak například nebude chybět čelní kamerka.

TIP! Recenze Apple iPad Pro 9,7 – Etalon mezi tablety v novém

Kromě prostředního modelu by se inovace měly dočkat i dva zbývající iPady. Velký model si zachová 12,9palcový displej a prozatím se ví, že by měl být o něco málo tlustší. Zcela shodné rozměry pak má mít nástupce nejmenšího iPadu mini 4.

Zdroje: macotakara.jp, fonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Když jsem měl ipad Air, tak jsem homebutton nepoužíval vůbec. Jedna z věcí co se mi na tabletovém iOS líbila, bylo ovládání gesty. Jediná otázka kam se čtečkou. Osobně bych spíše věřil tomu, že bude stejný homebutton jako u iphonu 7. Kdyby nějakým způsobem vyřešili i ovládání hlasitosti, dovedu si představit, že by ipad neměl žádné tlačítko. V kombinaci se smart coverem to bylo radost používat. Kdyby Apple neošulil Air a dal více než nedostatečný gigabyte ram, nemusel bych ho prodávat a možná bych ho měl dodnes. Jak jsem ho ovšem prodal, zjistil jsem, že ho vlastně nepotřebuji :) Kdybych kupoval nějaký dnes, což zatím nehrozí, šel bych ale určitě do miniho. Desítka je zbytečně těžkopádná.
Wil-m
Asi nejvíce se těším, že se díky tomu nejspíše změní rozlišení displeje, protože jejich touha mít stále stejné ppi je nezkrotná, leč pochopitelná :)
tomas
prečo by mal mať aj hore ramček urobia to tak že kamera bude zabudovana v displeji a cela plocha smarphonu bude displej a nehovorte mi že sa to neda da sato zato že stim ešte nikto neprišiel za to sa to neda? všetko je raz po prvyraz a preca sa do da

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze