Chystá se skvělý tablet s Androidem? Redmi Pad má mít 90Hz displej i 5G

8
Chystá se skvělý tablet s Androidem? Redmi Pad má mít 90Hz displej i 5G
Fotografie: Xiaomi
  • Tablet bude poháněn procesorem Snapdragon 765G
  • Pochlubit se má také 48megapixelovým fotoaparátem
  • Potěšit by mělo i 30W nabíjení
  • Představení má proběhnout již 27. dubna

Server t.cj.sina.com.cn přinesl první informace o chystaném tabletu z dílen Xiaomi, který by však měl vzniknout pod osamostatněnou značkou Redmi. Údajně připravovaný Redmi Pad 5G má mít na poměry tabletů až nebývale špičkovou výbavu. Například jemný displej by měl oslnit 90Hz technologií. Pokračovat můžeme u fotoaparátu, který má nabízet 48megapixelové rozlišení, vůbec nejvyšší v tabletu. K podpoře 5G se váže i nasazení výkonného procesoru Snapdragon 765G.

Redmi Pad 5G

Kapacita baterie prozatím známa není, nicméně nabíjení má probíhat výkonem 30 W. Prostředí bude postavené na Androidu 10 a nadstavbě MIUI 12 s úpravami pro potřeby tabletu. S ohledem na výbavu však nejzajímavěji vypadá cena. Ta se má pohybovat kolem 260 eur, což je kolem 7 tisíc korun. Za tuto částku by byl tablet naprosto bezkonkurenční. Nezbývá však než počkat, zda se výbava a především cena potvrdí. K představení má dojít 27. dubna.

Diskuze ke článku
Líbí se mi :)
S těmi minirantly se v landscapu bude palci ovládat prakticky stejně dobře jako klasika v 7".
Výbava je na tablet přímo skvělá :))
Pokud se u nás s cenou neposerou v kině, jdu do něj!
G
Vyzerá naozaj dobre, hlavne po stránke dizajnu bez rámikov. Cena je ale po hrubom prepočte z juanov, reálne treba prirátať DPH, prirážku pre Európu a druhý rok záruky. Zrazu sme bez problémov na čiastke 350 eur, čo je stále dobrá ponuka, ale uhlopriečka bude 8". Keby bol v 11", tak je to skvelá ponuka. Väčšina ľudí má ale smartphone s uhlopriečkou 6,2-6,7", takže dopyt je skôr po väčších tabletoch na YT, Netflix a poznámky. Ale k nám sa asi aj tak nedostane.
Lukes
Zajimalo by me, jestli se bude oficialne prodavat v CR?
Harlo
Displeje u telefonov rastu a tu ide 8 palcova stracka? Ne dakujem. Jedine 10 palcov a viac dava zmysel na tablet, inak ne a staci mobil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze