Chraňte své Apple Watch praktickým krytem od PanzerGlass

1
Chraňte své Apple Watch praktickým krytem od PanzerGlass
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Panzer Glass má ve své nabídce i ochranná pouzdra pro Apple Watch
  • K dostání je černá a průhledná varianta
  • Pouzdro je kompatibilní s jakýmkoli páskem, hodí se do náročnějších podmínek

Často cestujete, případně máte rádi adrenalinové sporty a máte strach o své Apple Watch? Ani se nedivíme. Do redakce nám zavítala ochranná pouzdra právě pro chytré hodinky Apple. Obal se jmenuje PanzerGlass Full Protection a kromě displeje chrání i bočnice hodinek, přesto nechává volný průchod všem důležitým ovládacím prvkům. Pořídíte jej u většiny prodejců za cenu okolo 800 Kč.

Sklo, které nijak nebrání dotykové vrstvě, je potaženo speciální vrstvou, která hubí bakterie s účinností až 99,9 %. To se hodí, zvláště když vezmeme na vědomí, že se displeje Apple Watch dotýkáme v různých příležitostech a ne vždy je čas si před ovládáním důkladně umýt ruce. Tělo hodinek kryje plastový rámeček, který má všechny důležité otvory: pro reproduktory, mikrofon i korunku. Hlavní ovládací tlačítko je částečně skryto pod plastovým blokem, přesto se ovládá stejně pohodlně. Displej i přes vrstvu skla reaguje stejně přesně, jako kdyby na hodinkách žádný obal nebyl.

Sklo se nelepí, celý systém funguje na principu nacvaknutí. To je praktické, pokud se rozhodnete, například do společnosti, obal sundat. Můžete jej totiž opětovně aplikovat jakmile důkladně vyčistíte displej. Nejde jen o případné nečistoty, ale také o zachování bezproblémové funkčnosti dotykové vrstvy.

Černá varianta má sametový povrch, je však matnější, průhledná pak může některým vyhovovat více, protože tolik nemění design hodinek. Krytům nevadí ani sprcha, respektive voda se mezi kryt a displej nedostala. Pokud však často s hodinkami plavete, nelze vyloučit, že by se časem voda do tohoto prostoru dostala. V takovém případě není problém před koupáním pouzdro sundat.

Kryt PanzerGlass Full Protection můžeme doporučit všem, kteří mají o své hodinky čas od času strach, například při výletech. Využili byste kompletní ochranu Apple Watch?