Chcete Continuum? Pak musíte investovat do nového telefonu

5

Před několika dny Microsoft představil na své tiskové konferenci nová zařízení a v podstatě tím probudil k životu operační systém Windows 10 Mobile, který přináší nespočet novinek. Jednou z nich je i lákavá funkce Continuum, která s nadsázkou dokáže telefon proměnit na počítač. Změna však vyžaduje výkonný hardware, takže na starých Lumiích Continuum fungovat nebude.

Microsoft Continuum

Systém Windows 10 Mobile přinese uživatelům spoustu nových funkcí. Aktuálně nejdiskutovanější je vychytávka Windows Continuum. O té jsme vás již nedávno informovali. Pouhým propojením totiž ze své Lumie uděláte takřka počítač. Potřebovat budete Microsoft Display Port a nějaký monitor. Vše propojíte a díky Portu můžete dále připojit třeba myš a klávesnici. Po propojení na monitoru uvidíte prostředí, které je velmi podobné běžnému prostředí Windows 10 na vašem počítači. Zajišťuje jej však telefon a k dispozici jsou pouze univerzální aplikace. Nejedná se tudíž o plnohodnotné Windows. Výhodou však je možnost pracovat nezávisle na monitoru i telefonu.

TIP! Aktualizace Lumií na Windows 10 Mobile začne v prosinci

Otázkou zůstávalo, na jakých telefonech bude Continuum funkční. Odpověď již nyní známe. Náročná funkce vyžaduje výkonný hardware a tyto podmínky splňují pouze nové Lumie 950 a 950 XL. Na žádné starší Lumii nebude funkce Continuum funkční. Mimo hru je nicméně i nová Lumia 550 a důvodem je opět nedostatečně výkonný hardware pro běh funkce Continuum. Pokud ji tedy chcete využívat, budete muset investovat do nějaké nové Lumie nejvyšší řady, případně zvolit konkurenci od Aceru.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Kvoli tym par aplikaciam,co su univerzalne sa to fakt neoplati. Ale nechapem ze tam nie je 930,kedze SD800 si pocina len o trosku horsie ako SD808
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 11. 10. 2015 11:33
To nebude len kvôli výkonu a peniazom. Snapdragon 800 by to v pohode zvládal, bohužiaľ, staršie Lumie nepodporujú ani MHL či SlimPort a akosi im chýba aj USB Type-C :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze