Česká republika je stále na evropské špici v pokrytí LTE

18

Pokrytí mobilním vysokorychlostním internetem LTE stále roste a Česká republika se drží ve srovnání s ostatními členskými státy Evropské unie na špici. Po tom, co v roce 2014 mobilní operátoři v České republice několikanásobně zvýšili pokrytí signálem LTE, v loňském roce se díky dalším investicím úroveň pokrytí opět navýšila a zůstává tak nad evropským průměrem.

Na sítě třetí generace jsme si museli dlouhou dobu počkat a v tomto ohledu byli operátoři více než laxní. O to víc se v roce 2014 pustili do budování LTE sítí, což přineslo ovoce zejména pro nadšené uživatele. Nyní se necelými 94 % českých domácností, pro které je dostupný signál sítí čtvrté generace, Česká republika drží na úrovni Německa a nechává za sebou kromě Itálie, Španělska a Francie také země, u kterých by kdekdo očekával nejvyšší míru pokrytí. Takovými zeměmi je Finsko, Irsko a dokonce i Velká Británie.

LTE

TIP: Další mobilní operátor přinese novou LTE síť

Tyto výsledky vyplývají z údajů zveřejněných Evropskou komisí v rámci Digital Scoreboard jednotného trhu Evropské unie. Operátoři navíc stále usilují o budování sítí, což dokazuje i stále rostoucí počet vysílačů, který se z necelých 8 tisíc na konci roku 2015 vyhoupl na 10 tisíc na přelomu dubna a května letošního roku. Překvapivým faktem je, že LTE využívá pouze čtvrtina uživatelů koncových zařízení. Komplikují jim to i přístroje čínských výrobců, které sice podporují sítě LTE, ale jiných pásem, než jsou u nás využívána.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jitka
Autorka zřejmě usoudila, že čím vícekrát použije výraz Česká republika, tím lépe. :-( Jsme snad na zasedání OSN, že je třeba používat politický název, když by stačil úplně zavedený a správný název Česko?
Kuba
Skoda ze mam Tesco mobile bez LTE :(
pet
bez volte je to stejne k nicemu. lepsi by bylo 3g az do doby nez vyonou 2g a nasadi 4g s volte
Absolon Novak
Absolon Novak
A ty výhodné tarify, které nabízí česká vzájemně si tvrdě konkurující trojce operátorů. To nám mohou v zahraničí jen závidět... tak levný mobilní internet bez omezení, bez FUPu, nejlevnější volání snad v celé Evropě, někdy mám pocit že naši operátoři nabízí tak levné tarify, že musí své zákazníky ještě dotovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze