CES 2019 klepe na dveře: na jaké novinky se můžeme těšit?

1
CES 2019 klepe na dveře: na jaké novinky se můžeme těšit?
  • Letošní ročník veletrhu CES 2018 se koná od 8. do 12. ledna 2019
  • Klíčové tiskové konference však proběhnou již v pondělí 7. ledna
  • Z pohledu mobilních telefonů bude lákat Sony, Samsung nebo LG
  • Redakce mobilenet.cz bude jako obvykle na místě, sledovat nás můžete na Facebooku, Twitteru a samozřejmě i na Instagramu

Každoroční příval novinek z oblasti elektroniky začíná krátce po skončení bujarých silvestrovských oslav. Nejinak tomu je i v letošním roce, kdy vše vypukne již za pár dní. Letošní 52. ročník veletrhu CES startuje v úterý 8. ledna a skončí v sobotu 12. ledna. Některé klíčové tiskové konference se však uskuteční již s předstihem. Příval novinek tak očekávejte už během pondělí. Abychom byli konkrétní, v případě středoevropského času půjde o večerní pondělní hodiny.

CES Las Vegas

Veletrh CES 2018 má velmi široký záběr a týká se veškeré elektroniky. Pokud chcete mít kompletní přehled, sledujte nejen mobilenet.cz, ale také naše sesterské weby fDrive.cz a fZone.cz. Redakční tým vydavatelství 24net bude již tradičně přítomen přímo v Las Vegas a můžete se těšit na kompletní zpravodajství, nejčerstvější novinky pak hledejte na Instagram Stories.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Letošní veletrh CES bude navíc jednou věcí poměrně výjimečný. Veškeré obrazové materiály, tedy fotografie a video, budou publikovány ze špičkového fotomobilu Huawei Mate 20 Pro. Žádné těžkopádné kamery nebo fotoaparáty. Můžete si tak být jisti, že veškerá videa a fotografie se k vám dostanou téměř okamžitě po pořízení.

Ať vám žádná novinka neunikne! Sledujte mobilenet.cz na Facebooku, Twitteru a Instagramu!

LG

Pondělní podvečer bude patřit LG, které by mělo veletrh otevřít. Jeho výstava se bude točit zejména kolem novinky na poli chytrých televizorů. Původně se spekulovalo, že by LG mohlo ukázat ohebný telefon, avšak aktuálně se to zdá méně pravděpodobné. Můžeme se však dočkat náznaků v podobě technologií či prototypů. Zejména pokud jde o řešení displejů.

LG ohebný displej

Tisková konference LG je plánována na pondělí 7. ledna od 17:00 hodin středoevropského času.

Samsung

Ještě tentýž den, v pondělí pozdě večer, má svou tiskovou konferenci naplánovanou Samsung. V jeho případě je také otázkou, čím nás potěší. Je nasnadě, že řada Galaxy S10 to nebude a příliš nadějně to nevypadá ani s případným skládacím telefonem. I když, kdo ví. Samsung může překvapit a vypálit rybník konkurenci. Těšit se ale můžeme na přírůstky z řad televizí a zřejmě i na prezentaci chytrého reproduktoru Galaxy Home.

Samsung ohebný displej

Tisková konference Samsungu je plánována na pondělí 7. ledna od 23:00 hodin středoevropského času.

Sony

Pokud jde o mobilní telefony, měli bychom se letos spoléhat především na Sony. To má svou tiskovku až v ranních úterních hodinách, ale dle spekulací se máme skutečně nač těšit. Stejně jako loni bychom měli očekávat hned trojici novinek. Kromě dua Xperia XA3 a XA3 Ultra také základní Xperii L3. O všech již máme minimálně základní informace a jejich představení je tak velmi pravděpodobné.

Sony Xperia XA3
Sony Xperia XA3 Ultra

Tisková konference Sony je plánována na úterý 8. ledna od 02:00 hodin středoevropského času.

A co další?

Základní nabídka konferencí vypadá letos poměrně chudě. Veletrh CES je však vůbec největší akcí svého druhu na celém světě, a je tak takřka jisté, že se dočkáme zajímavých novinek z řad příslušenství a doplňků.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Překvapit mohou i výrobci, kteří například neplánují velkou tiskovou konferenci. Nezapomeňte proto bedlivě sledovat mobilenet.cz, fDrive.cz a fZone.cz, aby vám žádná novinka z Las Vegas neunikla.

Sledujte mobilenet.cz na Facebooku, Twitteru a Instagramu!