Častěji volají ženy, v SMS zprávách je rozdíl nepatrný (statistika)

4

Jistě znáte zažité stereotypy, že „klábosení“ po telefonu je doménou žen. Muži jsou prý na druhou stranu stručnější, navíc si nepotrpí ani na SMS zprávy a další druh neosobní komunikace. A víte, jak je tomu doopravdy? Možná budete překvapeni, rozdíly už totiž rozhodně nejsou tak markantní, jak tomu bylo dříve.

Operátor O2 si posvítil na poměrně zajímavý stereotyp, a to ten, že ženy jsou mnohem více aktivnější v komunikaci skrze telefon než muži. A to počínaje klasickými telefonáty, tak podle všeho dominují i v oblasti SMS zpráv. Jak je tomu ale doopravdy?

Muži versus ženy

Stereotyp v podobě dominanci ženské části populace v ohledu volání se skutečně potvrdil. Provolají totiž o třetinu vice času než muži. Ti se tak se svými průměrně 201 provolanými minutami měsíčně řadí mezi tu méně hovornou část populace. I v „SMSkách“ hraji prim ženy, rozhodně už ale ne tak markantně, jako v případě hovorů jako takových. Každá žena průměrně napíše necelou stovku (98), muži však se svými 76 minutami zdatně konkurují. I zde je ovšem patrné, že komunikaci nově přebírají internetové messengery. Zde je to se statistikami (pochopitelně) bohužel složitější.

Jak se ovšem zdá, v zahraničí tato „pravidla“ neplatí. Muži totiž z ciziny telefonuji výrazně častěji, než ženy. Během roku provolají celých 70 minut, zatímco ženám vystačí 40 minut. A s kolika lidmi po telefonu nejčastěji komunikují ženy, a s kolik muži? Tady je to téměř nastejno – muži mají v průměru 15 komunikačních partnerů, což je pouze o jednoho více, než u žen.

Muži spotřebují o polovinu více dat než ženy

Chytré telefony ovládly svět a s nimi i mobilní data. Jak si stojí v užívání mobilních dat muži a ženy a jaké mobily jsou nejoblíbenější?

Nejčastější telefony: muži versus ženy
Nejčastější telefony: muži versus ženy

Datují hlavně mladí – a datují velmi rádi. To dokládají také provozní statistiky O2. Pro celých 71 % mladých lidí do 26 let je internet v mobilu naprostou samozřejmostí, kterou dennodenně využívají. Aby taky ne, když smartphone vlastní 75 % všech mladých lidí v této věkové kategorii. Mladí muži v datování vedou – v průměru zkonzumují 533 MB dat měsíčně, tedy zhruba o 18 procent více, než jejich stejně staré protějšky. Jedná se však o průměrnou spotřebu dat, zejména mezi mladými, kteří používají LTE zařízení, se najde řada lidí, kteří na mobilu běžně spotřebují i více než 5 GB dat za měsíc.

Zdroje: blog.o2.cz

Diskuze ke článku
Petr
SMS se vyrovnávají možná proto, že když napíše žena, musím odpovědět alespoň "ok". Být to na mě, SMS nepoužiju jak je rok dlouhý. Hovory z ciziny jsou nejspíš proto, že mnohem více mužů jezdí pracovně do zahraničí nebo něco vyřizují i když jsou na dovolené.
luky2081
mohly by ste urobit video o tom aky navigacny system je najlepsi?? ci here drive +, google maps alebo ios maps
ROB
200 minut průměr, ze si ty lidi radši nesednou do hospody a nekecaj osobně u piva, bohužel mlady dneska mezi sebou osobně komunikovat neumej.
Míša
Statistika zajímavá, hloupý telefon stačí většině uživatelů(spousta lidí si "chytré" pořizuje jen pro okolí). Ostatně důkazem je množství přenesených dat a je současně i ostudou operátorů, kteří evidentně neumí motivovat (vyším objemem za nižší cenu)zákazníky k používání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze