Casio ukázalo chytré hodinky Pro Trek Smart do nepohody a s GPS

8

Společnost Casio na veletrhu CES 2017 předvedla chytré hodinky s označením Pro Trek Smart. Tyto hodinky se chlubí duální vrstvou displeje, nabídnou Wi-Fi, Bluetooth, uvnitř se pak nalézá nejnovější verze operačního systému Android Wear 2.0. Potěší i odolnost do hloubky až 50 metrů. Designové pojetí předurčuje příslušnost ke sportovním aktivitám.

Chytré hodinky jako celek příliš netáhnou, avšak hodinky se sportovním zaměřením jsou stále vcelku vyhledávaným artiklem. Není jich mnoho a ne všechny se hodí pro speciální sportovní aktivity, například potápění. Nové chytré hodinky od Casia si s sebou můžete vzít klidně i do vody, deklaruje to odolnost vůči kapalině až do hloubky 50 metrů. To, že hodinky jen tak něco nerozhází, určuje také odolnost dle amerického vojenského standardu MIL-STD-810.

Casio ProTrek Smart – CES 2017

Chytré hodinky budou k dostání hned ve dvou barevných variantách – černé (model WSD-F20-BK) a oranžové (model WSD-F20-RG). Hodinky jsou robustní, Casio navíc dalo na odiv i zpevňující šrouby, které nalezneme rozeseté po těle.

Casio Pro Trek Smart

Uvnitř nalezneme nový operační systém Android Wear 2.0. Hodinkám nechybí podpora Wi-Fi 802.11 b/g/n, nízkoenergetického Bluetooth 4.1, ale hlavně GPS, včetně ruské alternativy GLONASS. Aby měla přítomnost GPS smysl, Casio dodává vlastní mapové podklady s možností offline použití, které lze využít pro navigaci v terénu. Mezi další dovednosti patří přítomnost tlakoměru, akcelerometru, gyroskopu a elektromagnetického kompasu.

Casio Pro Trek Smart

Velkou zvláštností nových hodinek je displej. Úhlopříčka 1,32 palců je standardní, stejně tak rozlišení 320 × 300 pixelů. Displej však nabídne duální vrstvu, přičemž jedna je barevná a druhá monochromatická. Tato vrstva displeje je úspornější, proto ji lze aktivovat v případě, kdy například nebudete využívat barevné mapové podklady. Displej je samozřejmě dotykový (kapacitní).

TIP: Misfit Vapor jsou elegantní chytré hodinky s kulatým displejem

Rozměry hodinek jsou lehce nadstandardní, a to především kvůli odolnějšímu zpracování. Konkrétně se bavíme o rozměrech 61,7 mm × 56,4 mm × 15,7 milimetrů, hmotnost 92 gramů včetně pásků je běžná.

Casio Pro Trek Smart

Hodinky se nabíjení skrze magnetickou podložku, jedná se tedy o speciální podložku, bez které si hodinky nedobijete. Casio zaručuje, že v případě plného využití vydrží hodinky jeden celý den, pokud si necháte zobrazit pouze čas (režim chronometr), hodinky vydrží zhruba 1 měsíc. Tyto údaje je samozřejmě nutné brát s rezervou, na komplexní testy si musíme počkat až do chvíle, kdy se nám hodinky dostanou do redakce. K plnému dobití potřebují hodinky zhruba 2 hodiny.

Casio oznámilo dostupnost na 21. dubna tohoto roku, do České republiky se zřejmě dostanou později. Cena prozatím nebyla určena.

Technické parametry Casio Pro Trek Smart

Kompletní specifikace
Konstrukce61,7 × 56,4 × 15,7 mm, 92 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,32" (320 × 300 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
DostupnostQ1 2017, ?
Diskuze ke článku
DV
Jeden den? To si delaji srandu :-( Nejsou konkurenci pro fenix 3/5 ani Suunto :-(
Verva
Hezký sice z tou těžkou velkou konstrukcí bych se bál, že budou často dostávat rány, ale jinak hezký outdoorový design. Mají reproduktor a možnost volání???
.....
Asi tak..pro cílovou skupinu na které je to evidentně cíleno..to tou vydrží na baterce oproti Fénixu a Suuontu úplně zabili:-/
M:|
Prečo preboha 320 x 300 ?? :-|

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze